Love Life (TV seriál)

Hodnotenie používateľov: 4 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú neaktívne
 

Life resizeLove Life je romantický, komediálno - dramatický seriál mapujúci, bez výraznejšieho preháňania, kompletný milostný život jednej mladej ženy žijúcej v New Yorku. Hlavnou protagonistkou desaťdielnej prvej série je mladá, pohľadná a kariérne úspešná žena menom Darby. Tú stvárnila superhviezdna AnnaKendrick (50:50, Nebezpečná láskavosť, filmová séria Ladíme) a na jej výkone doslova celý projekt stojí. Zápletka na prvý pohľad neznie príliš originálne, koľko filmov a seriálov sme tu už z podobného súdka mali. Lenže tvorca Sam Boyd a jeho tím scenáristov a režisérov predsa len vymysleli zaujímavú a relatívne originálnu štruktúru rozprávania.

Každá epizóda totiž nesie názov toho času súčasného partnera, respektíve milenca Darby. Lepšie povedané, prvých päť epizód explicitne spoileruje, s kým Life2 resizeDarby randí v prítomnom čase, názvy druhej polovice série predsa len dávajú poznať, že počiatočná štruktúra sa mení, k niektorým mužom sa opätovne vraciame a vynárajú sa otázky, prečo sa tu ocitajú aj ženské mená. Po prvých epizódach však tieto kroky tvorcov pochopíte a budete vedieť, o kom bude reč a prečo. Výsledkom takéhoto tvorivého prístupu je pokrytie niekoľkých desaťročí Darbyinho života. Pravdupovediac za takéto výrazné časové rozpätie môže predovšetkým jedna retrospektívna epizóda z tínedžerských rokov mladej slečny. Príliš do budúcnosti sa nedostaneme, vo zvyšných deviatich dieloch tak bez problémov môže tú istú postavu stvárniť Kendrick, dokonca aj bez prispenia maskérov. Každopádne vás isto prekvapia časové skoky deliace jednotlivé epizódy. Pochopiteľne divácka obľúbenosť nebude prameniť len z popísaného spôsobu rozprávania a stavby seriálu. Alfou a omegou úspechu bude zrejme váš prístup k hlavnej postave. Darby nie je vyložene sympatická, robí nemálo chýb, občas je sebecká, nie vždLife7 resizey dokáže byť k sebe úprimná a v niektorých momentoch zarazí aj jej naivita. Na druhej strane nie je prvoplánovou kráskou, váži si dlhodobé priateľstvá, dokáže sa mužovi oddať a jej úspech v práci nie je výsledkom chladného karierizmu. Dôležitým dejotvorným prvkom je rozvíjanie jej problematického vzťahu s matkou.

Všetky uvedené faktory však z Darby robia viacrozmernú postavu a v priebehu deja sa skutočne vyvíja, dospieva a z jednotlivých vzťahov (milostných, priateľských a rodinných) si vďaka skúsenostiam dokáže zobrať poučenie. I keď vám môže byť spočiatku nesympatická a niekedy pripadať až otravná, je vysoká pravdepodobnosť, že budete váš vzťah k nej prehodnocovať. Rovnako tak aj k celému seriálu. Samozrejme, Love Life ponúka dostatočný priestor aj ostatným, veľmi dôležitým postavám. Ich prítomnosť je síce motivovaná predovšetkým ich vzťahom k ústrednej postave, málokedy ale natrafíme na čisto jednorozmernú postavu zaraditeľnú do jednoznačných kategórií „dobrý – zlý“. Hovoríme predovšetkým o jLife3 resizeednotlivých pánoch v Darbyinom živote. Veľmi rozumným ťahom bolo vždy priniesť na scénu odlišný charakter, či už povahovo alebo aj vizuálne. Spoločne s Darby tak premýšľate, kto sa k nej v skutočnosti najviac hodí a kto bude „The Person“ spomenutý v názve finále. Jeden vám bude sympatický viac, iný menej, niekto vôbec, čo však bude iba viac vzbudzovať vaše očakávania smerom k rozuzleniu.

Dôležitými postavami seriálu sú dve významné ženy v živote hlavnej postavy. Najlepšia kamarátka a zároveň spolubývajúca a možno ešte výraznejšie do deja zasiahne problémová matka v podaní druhej známej tváre projektu Hope Davis. Mená týchto charakterov však neuvádzame, keďže ide zároveň aj o názvy epizód a išlo by tak o mierne spoilery, keď im tvorcovia venujú najviac priestoru. Taktiež v týchto prípadoch platí, že obe ženy vám môžu byť ako sympatické, tak dokonca aj výrazne nesympatické a znova môžete v priebehu desiatich častí váš vzťahLIfe8 resize k nim pomerne výrazne prehodnocovať. Love Life tak ani nemá význam škatuľkovať ako rom-com, humoru tu príliš veľa nie je. Nejde tak o ďalšiu variáciu zdanlivo podobného seriálového projektu Štyri svadby a jeden pohreb. Je viac psychologický, ale stále si udržiava nadhľad, ľahkosť a je zrejmé, že v ťažších momentoch života Darby by nezávislejší tvorcovia boli k nej nepomerne krutejší. Nikto z divákov nemá od začiatku dôvod sa domnievať, že bude svedkom tragédií antických rozmerov. Napriek tomu je tu cítiť svieži závan autentickosti a ak nič iné, tak sa aspoň môžete vo vlastnom milostnom živote vyvarovať chýb, akých sa dopustila hlavná hrdinka seriálu. Ten mimochodom končí bez cliffhangera a nepýta si tak ďalšie pokračovanie. Čo pre mnohých divákov môže predstavovať výrazné plus.

Life10 resizeLove Life. USA, 2020
Dĺžka: 5 h 15 min. (Minutáž: 27–37 min.)
Manažér projektu: Sam Boyd
Réžia: Stephanie Laing, Sam Boyd, Tricia Brock, Craig Johnson, Jennifer Kaytin Robinson, Anu Valia
Scenár: Sam Boyd, Bridget Bedard, Ali Liebegott, Brigitte Liebowitz, Jack Moore, Franklin Har-dy
Kamera: Adrian Correia
Hudba: Dan Romer, Mike Tuccillo
Strih: Ken Eluto, Jennifer Lilly, Brent White
Scénografia: Judy Rhee, Alexandra Mazur (set dekoratér)
Masky: Gregory Bazemore, Julie Teel
Kostýmy: Jacqueline Demeterio
Producent: Denise Pinckley
Hrajú: Anna Kendrick, William Jackson Harper, Zoë Chao, Sasha Compère, Scoot McNairy, Pe-ter Vack, Maureen Sebastian, Ali Liebegott, Lesley Manville (vyp.), Gus Halper, Alice Spivak, Amy Stiller, Doris McCarthy, Marceline Hugot, Hope Davis, Nick Thune, Aparna Nancherla, Griffin Gluck, Siobhan Fallon Hogan, James Le Gros, Michelle Hurst, Haley Murphy, Alexa Shae Niziak, John Gallagher Jr., Taylor Ortega, Angela Pierce, Pascal Yen-Pfister, Jin Ha, Kingsley Ben-Adir, Kristian Espiritu, Phil Nee, Mitch Poulos, Rachel Pegram
Distribúcia: HBO GO
Foto: ČSFD cz.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.