Oklamaný (USA 2017)

oklamanyThe Beguiled
93 minút.
Scenár: Albert Maltz, Irene Kamp, Sofia Coppola. Réžia: Sofia Coppola. Kamera: Philippe Le Sourd. Strih: Sarah Flack. Hudba: Laura Karpman, Phoenix. Účinkujú: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Oona Laurence, Angourie Rice, Addison Riecke, Emma Howard, Wayne Pére, Matt Story, Joel Albin, Eric Ian a ďalší.
Slovenská premiéra 13. júla 2017
Ambiciózna, nadaná a krásna dcéra z americkej filmárskej dynastie Sofia Coppola ako svoj siedmy celovečerný hraný film adaptovala klasický román Thomasa P. Cullinana A Painted Devil z roku 1966. Už v roku 1971 príbeh z americkej občianskej vojny sfilmoval Don Siegel s Clintom Eastwoodom a Geraldine Page v hlavných úlohách. No kým Siegelov originál svojho času producenti nepustili na festival v Cannes (i keď festival mal o dielo záujem), Coppolovej remake tam teraz získal Zlatú palmu za réžiu. Za múrmi dievčenskej internátnej školy zúri vojna. Učiteľky i študentky sa krvavý konflikt snažia ignorovať. Až kým jedného dňa u nich nenájde útočisko zranený nepriateľský dôstojník John McBurney (Colin Farrell). Ako káže kresťanské milosrdenstvo, ujmú sa ho a liečia ho, aby ho - keď sa vzchopí - vydali vojakom ako vojnového zajatca. Lenže John si postupne omotá okolo prsta nielen mladučké školáčky na čele s krásnou Aliciou (Elle Fanning), ale aj staropanenskú učiteľku Edwin (Kirsten Dunst) a riaditeľku školy (Nicole Kidman).
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.