Vojna o planétu opíc (USA 2017)

vojna o planetu optizWar for the Planet of the Apes
140 minút.
Scenár: Mark Bomback, Matt Reeves. Réžia: Matt Reeves. Kamera: Michael Seresin. Strih: William Hoy, Stan Salfas. Hudba: Michael Giacchino. Účinkujú: Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Karin Konoval, Amiah Miller, Terry Notary, Ty Olsson, Michael Adamthwaite, Toby Kebbell, Gabriel Chavarria, Judy Greer, Sara Canning, Devyn Dalton, Aleks Paunovic a ďalší.
Slovenská premiéra 13. júla 2017
Dva roky po udalostiach predchádzajúceho filmu Úsvit planéty opíc sa z inteligentného šimpanza Caesara (Andy Serkis) stal vodca rozrastajúceho sa spoločenstva ľudoopov. Skupina ustúpila do lesov, kde sa stretávajú v bitkách s ľudskou armádou vedenou neľútostným plukovníkom McCulloughom (Woody Harrelson). Straty opičieho spoločenstva sú obrovské a Caesar cíti bolesť z každej smrti. Čelí vlastným najtemnejším inštinktom a nastupuje na cestu pomsty, na ktorej sa stretne s plukovníkom v epickej bitke. Tá určí, kto sa stane dominantným živočíšnym druhom na planéte Zem. Tretiu časť obnovenej sci-fi ságy inšpirovanej románom Pierre Boullea z roku 1963 opäť režíroval Matt Reeves. Nakrúcal v rokoch 2015 a 2016 v kanadskom Vancouveri a okolí s nezverejnenou výškou rozpočtu. No pretože predchádzajúce dve časti rebootovanej série dovedna utŕžili na vstupnom zo svetových kín viac ako 1,2 miliardy dolárov, producenti určite neboli skúpi.
Foto: CinemArt

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.