Kráľ Belgičanov (Belgicko-Holandsko-Bulharsko 2016)

kral belgicanovKing of the Belgians
94 minút.
Scenár a réžia: Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth. Kamera: Ton Peters. Strih: David Verdurme. Hudba: Michel Schöpping. Účinkujú: Peter Van den Begin, Lucie Debay, Titus De Voogdt, Bruno Georis, Goran Radakovic, Pieter van der Houwen, Nina Nikolina, Valentin Ganev, Nathalie Laroche, Juri Angelov, Jekatarina Angelovová, Kostadin Atanasov a ďalší.
Slovenská premiéra 6. júla 2017
Lanský benátsky filmový festival uviedol v súťažnej prehliadke Orizzonti belgicko-holandsko-bulharskú komédiu autorskej dvojice Jessica Hope Woodworthová – Peter Brosens. Vzhľadom na dokumentaristické korene autorov sa ich novinka radí do žánru realistických, dokumentárne pôsobiacich komediálnych fikcií – mockumentary. Belgický kráľ Nicolas III sa počas oficiálnej návštevy Turecka dozvie, že sa jeho krajina rozpadla. Silná slnečná búrka však znemožňuje leteckú dopravu i komunikáciu, a tak sa jeho veličenstvo s pomocou britského filmára a tanečníc bulharského folklórneho súboru inkognito vydá na púť Balkánom. Ako je v správnom road-movie zvykom, kráľ na ceste objaví skutočný svet aj svoje pravé ja. Hoci snímku uviedlo po Benátkach mnoho ďalších festivalov, cena sa jej ušla len na Cinequeste San Jose a v Rotterdame.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.