Prezidentkou Asociácie slovenských kameramanov je Lucia Zavarčíková

ASKlogo resizeAsociácia slovenských kameramanov (ASK) má novú prezidentku, je ňou kameramanka Lucia Zavarčíková, ktorá vo funkcii strieda Lukáša Terena. V histórii asociácie je to prvýkrát, čo v jej čele stojí žena. Lucia Zavarčíková pochádza z Bratislavy, no kameru vyštudovala v San Franciscu a Los Angeles. Najbližšie sa predstaví svojou masterclass, ktorú ASK avizuje v rámci programu Art Film Festu v Košiciach. Jednou zo základných priorít asociácie zostáva v posilňovaní komunity kameramanov/kameramaniek a filmárov/filmárok na Slovensku.

Do 5-členného prezídia kandidovalo 11 členov/členiek asociácie. Jednotne vo svojich príhovoroch upriamili pozornosť na dôležitosť budovania komunity HeadshotLuciaZ resizekameramanov/kameramaniek a filmárov/filmárok na Slovensku, vzájomnú spoluprácu, či výmenu profesionálnych a osobných skúseností. Okrem dvoch doterajších členov prezídia Lukáša Terena, ASK a Nora Hudeca, ASK, ktorí opäť získali podporu, si členovia zvolili aj Luciu Zavarčíkovú, ASK, Radku Šisulákovú, ASK a Nicka Kollára, ASK. Asociácia má aktuálne vyše 50 členov.

Nové prezídium ASK vyjadrilo chuť pokračovať v rozbehnutých projektoch, ako sú ASK Masterclassy či Industry Day, no zároveň chce podporovať a upevňovať kameramanskú komunitu pravidelnými stretnutiami. Tento rok pripravuje jubilejný 10. ročník odovzdávania kameramanských ocenení - Kamera 2023. V rámci tohto eventu plánuje okrem samotného odovzdávania cien aj diskusie a prednášky, ktoré umožnia kameramankám a kameramanom posúvať sa profesne a osobnostne ďalej, ale tiež pripomenúť si históriu kameramanského umenia na Slovensku.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.