Nickyho rodina v ARD, Duna TV a v Belgicku

Nickyho_rodinaMedzinárodne úspešný film Nickyho rodina režiséra Mateja Mináča z produkcie Trigon Production má zajtra večer (18.1.2012)  o 22.45 televíznu premiéru na prvom programe nemeckej televízie ARD. Jej diváci uvidia film v nemeckej jazykovej verzii pod názvom Sir Nicky - hrdinom proti svojej vôli. O deväť dní neskôr, 27. januára, keď si svet pripomína obete holokaustu, uvedie celovečernú snímku s maďarským dabingom Duna TV. Film odvysiela aj belgická televízia.

Celovečerný dokument prostredníctvom dramatických rekonštrukcií reálnych udalostí, unikátnych archívnych záberov,  autentických výpovedí zachránených detí sprítomňuje jedinečný príbeh záchrany 669 detí najmä židovského pôvodu z predvojnového Československa mladým Britom Nicholasom Wintonom a jeho priateľmi. Ukazuje tiež, ako Wintonov príklad inšpiruje v súčasnosti tisíce mladých ľudí na celom svete. Film od júla minulého roka, keď začal svoje festivalové putovanie, získal už 9 cien. Najčerstvejšou je Cena divákov pre najlepší film z Medzinárodného festivalu filmov so židovskou tematikou v Palm Beach v decembri minulého roku.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.