Poroty 69. festivalu v Cannes

Cannes2016logo resizeOkrem hlavnej poroty celovečerných hraných filmov, o ktorej sme už informovali, ma festifval v Cannes ešte poroty pre súťaž Istý pohľad (Un certain regard), Krátkometrážne filmy a Cinéfondation a porotu pre Zlatú kameru. Od dnes sú kompletné už všetky, teda prinášame ich mená.

Istypohlad resize

 

Porota pre Istý pohľad (Certain regard)

 Predsedsedníčka poroty švajčiarska herečka Marthe Keller, členovia – francúzska herečka Céline Sallette, švédsky režisér Ruben Östlund a mexický herec, režisér a producent Diego Luna. Porota posúdi 18 filmov.



Kratkefilmy resize


Porota pre krátkometrážne filmy a Cinéfondation

Predsedníčka poroty, japonská režisérka Naomi Kawase, členovia – kanadsko-francúzska herečka Marie-Josée Croze, francúzsky režisér a scenárista Jean-Marie Larrieu, rumunský režisér a scenárista Radu Muntean a argentínsky režisér, dramatik a spisovateľ Santiago Loza. Porota posúdi 18  filmov od študentov filmových škôl v súťaži Cinéfondation a v Súťaži krátkometrážnych filmov sa bude rozhodovať medzi desiatimi snímkami.

Zlatakamera resizePorota pre Zlatú kameru

Do tretice predsedníčkou poroty je opäť žena, a to francúzska režisérka Catherine Corsini. Členovia – Jean-Christophe Berjon, Alexander Rodnyansky, Isabelle Frilley a Jean-Marie Dreujou. Porota  dá svoju cenu - Zlatu kameru debutu a bude vyberať z filmov v oficiálnych sekciách, snímok z Týždňa kritiky a tiež z Režisérskej pätnástky (Quinzaine des réalisateurs).

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.