Odišiel herec Matthew Perry, známy vďaka seriálu Priatelia

Matthew PerryFanúšikovia legendárneho seriálu Priatelia majú znova dôvod na smútok. Po predstaviteľovi Gunthera, ktorý zomrel pred dvoma rokmi, však tentokrát došlo na jednu z hlavných postáv. V sobotu 28. októbra 2023 v nočných hodinách totiž vo veku 54 rokov naposledy vydýchol herec Matthew Perry, ktorý v ňom stvárnil mnohými milovaného Chandlera. Podľa amerického serveru TMZ ho našli vo vírivke v jeho vile v Los Angeles, pričom na mieste činu sa podľa informácií polície nenachádzali žiadne známky násilia ani omamné látky. Ako možná príčina úmrtia bola uvedená zástava srdca.

Matthew Perry sa narodil 19. augusta 1969 v mestečku Williamston ako syn herca Johna Bennetta Perryho a bývalej hovorkyne kanadského premiéra Pierra Trudeaua Suzanne Marie Langfordovej. Od malička ho ťahalo k herectvu a debut zažil ešte v roku 1979 v jednej z epizód seriálu 240-Robert. Objavoval sa predovšetkým v televízii, kde ste ho mohli vidieť aj v seriáloch ako Who's the Boss?, Cesta do neba či Beverly Hills 9020. Prelom však zažil až vďaka spomínaným Priateľom, po ktorých sa nielen jeho kariéra, no i kariéra jeho hereckých kolegov, poriadne rozbehla.

V priebehu svojho života si zahral aj vo viacerých filmoch ako Iba blázni sa ponáhľajú (1997), Traja do tanga (1999), Môj sused zabijak (2000), Zmätená duša (2007) či Vyletieť z hniezda (2008). Viac sa mu však i naďalej darilo v televízii, kde zaujal v seriáloch Ally McBealová, Západné krídlo, Štúdio 60, Mr. Sunshine či Dobrá manželka. Dočkal sa taktiež viacerých nominácií na prestížne ocenenia, konkrétne na Primetime Emmy Awards (Priatelia, Západné krídlo a televízny film Triumf: Príbeh Rona Clarka) a na Zlatý Glóbus (Triumf: Príbeh Rona Clarka). Herec inak počas svojej kariéry bojoval ako so závislosťou od drog, tak s úzkostnou poruchou sprevádzanou depresiou. Nie je však známe ako na tom bol v posledných týždňoch pred svojim úmrtím.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.