Marika Gombitová: Ten príbeh za náš sen stál

Marika resizeNová pieseň Mariky Gombitovej Ten príbeh za náš sen stál poteší státisíce fanúšikov na Slovensku, ktorí už roky čakajú na hudobný návrat kráľovnej slovenskej popmusic. Včera prebehlo nahrávanie titulnej piesne k pripravovanému filmu Sedem zhavranelých bratov.

Splní sa tak sen Marikiných obdivovateľov, ktorí budú môcť nenapodobiteľný hlas svojej kráľovnej po dvanástich rokoch znovu počuť na vlnách éteru. Marika sa rozhodla pre nahrávanie v profesionálnom štúdiu, aby sa mohla naplno koncentrovať na samotnú pieseň a naplniť tak očakávania svojich priaznivcov. Už čoskoro budú mať možnosť fanúšikovia počuť pesničku Ten príbeh za náš sen stál v premiére na Rádiu Slovensko.  

Veľký návrat speváckej legendy Mariky Gombitovej na scénu poteší celé Slovensko. Text Kamila Peteraja s výnimočným hlasom Mariky Gombitovej je zárukou toho, že nás pieseň určite chytí za srdce.  Film aj pieseň sú o viere v lásku, o vytrvalosti a sile slova a o tom, že netreba prestať snívať a veriť, že sny sa stanú skutočnosťou. „Filmová verzia rozprávky P. Dobšinského Sedem zhavranelých bratov ma veľmi oslovila. Vznikol skutočne krásny, pravdivý a hlboký film, ktorý sa bude divákom páčiť. Preto som s radosťou prijala ponuku naspievať doň titulnú pieseň, ktorej dal Kamil Peteraj názov - Ten príbeh za náš sen stál. V rozprávkach sa skrývajú večné posolstvá a múdrosť mnohých generácií a aj posolstvo tejto pesničky, vychádzajúce z filmovej podoby hovorí o sile snov. Vďaka snom sa dokážeme nielen vyrovnať s osudom, ale ho aj zmeniť, či premôcť. Teším sa na premiéru a želám filmu aj filmovej pesničke úspech a veľa divákov,“ vyjadrila sa k pesničke Marika Gombitová.

28. mája príde do našich kín nová slovensko – česká rozprávka na motívy Pavla Dobšinského, v koprodukcii s RTVS. Počas druhého aprílového víkendu prebehlo vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu, nahrávanie filmovej hudby orchestrom hrajúcim na historické nástroje Solamente naturali pod dirigentskou taktovkou Antona Popoviča a za účasti skladateľa hudby – Vaša Patejdla, ktorý zložil hudbu aj k titulnej piesni pre Mariku Gombitovú. Filmové dialógy v slovenskom znení pripravil Ľubomír Feldek. Film vznikol pod producentskou taktovkou spoločnosti Attack. Rovnako významné a podstatné pre divákov je slovenské zastúpenie v rámci hereckých osobností – Jana Oľhová (matka), Marián Geišberg (otec), Csongor Kassai (farár), Kristína Svarinská (slúžka), Miroslav Noga (kráľ). Na Slovensku sa nakrúcalo v Terchovej, v Zuberci a vo Vysokých Tatrách a k skvelému filmovému zážitku pre celú rodinu prispelo množstvo slovenských filmových profesionálov.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.