Padla prvá klapka Lídy Baarovej

Lida Barova resizeNakrúcanie česko-slovenského koprodukčného veľkofilmu Lída Baarová sa začalo za účasti väčšiny hereckých hviezd, na čele s Táňou Pauhofovou (Lída Baarová) a Karlom Markovicsom (Joseph Goebbels). Úvodnej klapky, sa na Olšanských cintorínoch, vedľa predstaviteľov hlavných úloh, zúčastnila aj Simona Stašová a Martin Huba, ktorí v snímke hrajú rodičov Lídy alebo Pavel Kříž ako Adolf Hitler.

Prípravy filmu trvali takmer 15 rokov. „Niekoľkokrát sme spolu so scenáristom Ivanom Hubačom už naozaj začali pochybovať, či sa nám nakoniec podarí Lídu Baarovú predviesť na filmovom plátne. To, že sa začalo konečne nakrúcať, považujem za veľké víťazstvo,“ netajil svoju radosť režisér filmu Filip Renč.

 

Barova3 resizeFilm zachytí osudy prvorepublikovej filmovej hviezdy Lídy Baarovej v predvojnovom období od roku 1936, ale aj na konci 2. svetovej vojny. Okrem Českej republiky sa bude nakrúcať tiež v Poľsku a Nemecku. Producentom filmu sa podarilo získať hviezdne medzinárodné obsadenie. Popri rakúskom hercovi Karlovi Markovicsovi, si v snímke tiež zahrá nemecká hviezda Gedeon Burkhard. Ten stvárňuje ďalšieho životného partnera Baarovej Gustava Frölicha. Veľký záujem médií pri prvej klapke upútal najmä herec Pavel Kříž v prezlečení za Adolfa Hitlera. „Ten film je predovšetkým o Líde Baarovej. Úloha Adolfa Hitlera tam nie je nijako podstatná a bol by som nerád, keby som zbytočne pútal svojou rolou pozornosť,“ okomentoval svoju účasť vo filme Barova resizePavel Kříž. Skvelú prácu odvádzajú maskéri aj v prípade Táni Pauhofovej. „Lída Baarová bola tmavovláska, ja som ryšavka, takže hrám v čiernej parochni. Ale myslím, že to vôbec nie je vidieť a vyzerá to veľmi prirodzene,“ popísala každodenné manévre v maskérni slovenská herečka.

 

Vo filme, ktorý bude pre zahraničný trh uvádzaný pod názvom Diablova milenka, sa ďalej objaví napríklad Klára Issová, Anna Fialová, Lenka Vlasáková, Jiří Mádl, Kateřina Klausová, Miroslav Táborský, Michal Novotný a Karel Dobrý.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.