Transformers 3

Transformers_resizePriznám sa hneď na úvod, že už dva predchádzajúce filmy Transformers (2007, 2009) som si pozrel len z povinnosti, aby som sa ubezpečil, že je to typ filmov, ktoré ma nudia a uspávajú. Majú svoje príbehy, vymyslené neuveriteľné akčné kúsky, na svoje si prídu hlavne tinedžeri túžiaci po vzrušení. A po šťastnom konci s bozkom mladého páru za to, čo vydržal v kine.

Film trvá 157 minút, v distribučnom liste je minutáž  100, čo ma potešilo, že to azda vydržím. Hollywood do nich investuje  vždy okolo 150 miliónov dolárov a tie sa im  rýchlo vracajú. Prvý utŕžil  v kinách  cez 700 miliónov dolárov, druhý ešte viac, cez 830 miliónov dolárov. Pričom už len prvé víkendové návštevnosti filmu presiahli  tržby 100 miliónov dolárov. Film produkoval  okrem iných aj Steven Spielberg. Čo ma nadchlo, boli makety Chicaga, kde sa príbeh odohrával. Z každého záberu cítiť doláre do filmu investované. Milým prekvapením pre mňa bolo, že na záver projekcie som sa dozvedel, že každý, kto si kúpi lístok do kina, si môže nechať okuliare na sledovanie filmov na 3D formáte.

Transformers_2_resizeNa stránke www.imdb.com som zistil, že svetová premiéra  prvého dielu filmu  bola na Slovensku 16.08.2007. Mimozemské monštrá boli ohromujúce. Trikovo ich dať do pohybu bolo určite náročné. Osobne som  bol prekvapený, že  hlavný hrdina Sam, herec Shia LaBeouf, je  hollywoodska superhviezda, ale mne sa jeho tvár zdala veľmi nevýrazná, príliš tuctová ani  pekná, ani škaredá, pričom  hral už  vo vyše dvadsiatich trhákoch. A možno bude  prekvapením pre fanúšikov tohto žánru filmov -  Transformers 1 a 2 fakt, že superkrásku  Mikaelu nehrala sexica  Megan Fox, ale nový objav – modelka  Rosie Huntington-Whiteley.  Produkcia nikdy neprezradila, prečo došlo k preobsadeniu hlavnej ženskej úlohy vo filme. Nerobí sa to často. Vo vedľajšej úlohe Samovho nadriadeného sme videli Johna Malkovicha, ktorý by mal prísť na blížiaci sa karlovarský filmový festival. Režisér Michal Bay tvrdí, že je to zakončenie celej ságy, ale dodáva - Nikdy sa nemá hovoriť nikdy“.

P.S. Na záver ešte perlička, ktorá mi utkvela v pamäti. Citujem  z filmu Paul. Keď sa mimozemšťan z Oblasti 51 pri odchode do vesmíru lúči s priateľom, po objatí povie – „Clive, cítim, že ti stojí“ (poz. autora - penis). No nezapamätali by ste si  takúto záverečnú scénu a vetu vo filme? Pričom Cliva hrá herec, mimozemšťan je bábka.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.