Z valného zhromaždenia FIPRESCI v Bari 2014

Fipresci logo resizeV dňoch  5.- 6. apríla 2014 bolo v talianske prístavné mesto Bari dejiskom valného zhromaždenia FIPRESCI ( Fédération internationale de la presse cinématographique / Medzinárodná federácia filmových kritikov, či filmovej tlače). Generálny tajomník FIPRESCI Klaus Eder opäť konštatoval, že posledných 25 rokov boli valné zhromaždenia tejto organizácie vždy v Taliansku. Na začiatku v Miláne, potom v Saint Vincent, Viareggio, Taormine, Ríme až kým sa jeho “mestom“ nestalo Bari.

Valné zhromaždenie sa vždy usporiada na začiatok talianskeho filmového festivalu Bifest, ktorý sa takisto začal 5. apríla tohto roku. Pre účastníkov festivalu je to veľká ponuka vidieť najnovšie talianske filmy a zároveň sa stretnúť s talianskymi tvorcami. Festival totiž veľkoryso ponúka možnosť zúčastniť sa členom FIPRESCI aj na tomto podujatí. Vďačí za to hostiteľovi umeleckému riaditeľovi festivalu Felice Laudadiovi, ktorý viac ako pre dvomi desiatkami rokov otvoril tento festival a ponúkol organizácii FIPRESCI byť súčasťou tejto poprednej filmovej udalosti.

 

Bari je hlavným mestom južnej provincie Apulia, mesto dýcha kultúrou a je ideálnym miestom na usporiadanie tak festivalu, ako aj valného zhromaždenia“  Na záver Klaus Eder konštatoval: „Na zhromaždení nájdete všetky nevyhnutné materiály, čo sa týka práce našej organizácie. A okrem toho si užite fantastickú festivalovú pohostinnosť tohto podujatia i mesta.“

 

Koho zaujíma o čom všetkom sa na valnom zhromaždení rokovalo prinášame v angličtine súbor na stiahnutie.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.