Nickyho rodina navrhnutá na cenu CIVIS

DSC_7977_resizePracovný deň v strede týždňa, ani neskoršia večerná hodina(22.45) vysielania, neodradili 6,6 miliónov divákov prestížnej nemeckej televíznej stanice ARD, aby si 18. januára pozreli slovenský film Nickyho rodina. Pod názvom Sir Nicky – Hrdinom proti svojej vôli a v nemeckom znení. „"Stále nás ohromuje, čo film robí na celom svete. Nielen zbiera ceny na festivaloch, ale vzbudzuje okamžité reakcie a akcie divákov,“ konštatujú spokojne tvorcovia a producenti Patrik Pašš a Matej Mináč.

Bezprostredne po odvysielaní celovečerného dokumentu v nemeckej televízii mnohí diváci začali spontánne „googlovať“ a hľadať kontakt na hlavného hrdinu a posielať mu ďakovné reakcie.  Diváci každého veku bez ohľadu na národnosť vrúcne ďakovali za čin, ktorý Sir Winton dokázal uskutočniť.

ARD navrhla film na prestížnu cenu CIVIS 2012, ktorá sa udeľuje za integráciu a kultúrnu diverzitu, v tomto roku po 25. raz. Film v januári premietala aj belgická RTBF a v sobotu 28. januára, v Svetový deň venovaný obetiam holokaustu, snímku uvedie o 21.05 maďarská Duna TV.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.