Bratia (Česko / Slovensko, 2023)

BratřiBratři
Dráma / Historický, 135 minút
Réžia: Tomáš Mašín. Scenár: Marek Epstein. Kamera: Friede Clausz. Strih: Petr Turyna. Hudba: Karel Havlíček. Hrajú: Oskar Hes, Jan Nedbal, Tatiana Dyková, Adam Ernest, Stefan Konarske, Karolína Lea Nováková, Matěj Hádek, Matyáš Řezníček, Tony Mašek, Alžběta Malá, Veronika Bellová, Filip Teller, Václav Neužil ml., Lucie Ingrová, Jan Lyčka
Slovenská premiéra: 26. októbra 2023
Film Bratia rozpráva jeden z najväčších príbehov studenej vojny o odbojovej skupine bratov Josefa a Ctirada Mašínovcov. O túžbe vzoprieť sa nespravodlivosti a útlaku, o potrebe kričať, keď ostatní mlčia. Skupina mladých chlapcov prejavuje nielen nekompromisnú odvahu, ako ich otec proti nacistom za cenu vlastného života, ale aj nezrelosť, neskúsenosť a chyby v úsudku. Film rozpráva jeden z určujúcich príbehov našich moderných dejín, fascinujúce dobrodružstvo najväčšieho honu na človeka v komunistickom bloku 50. rokov. Jeho nesporná sila spočíva aj v posolstve, ktoré je stále aktuálne a všeobecne zrozumiteľné, že bez slobody sa nedá žiť a treba za ňu bojovať. Bratia sú tiež veľmi silným príbehom rodiny prenasledovanej nacistami aj komunistami, ktorá pre svoju krajinu a jej slobodu obetovala veľa.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.