Nezlomný (USA 2014)

nezlomny 012 resizeNezlomný (USA 2014)
Unbroken
137 minút.
Scenár: Joel Coen, Ethan Coen, Richard LaGravenese, William Nicholson. Réžia: Angelina Jolie. Kamera: Roger Deakins. Strih: William Goldenberg, Tim Squyres. Hudba: Alexandre Desplat. Účinkujú: Jack O'Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Jai Courtney, Alex Russell, Luke Treadaway, John D'Leo, Finn Wittrock, John Magaro a ďalší.
Slovenská premiéra 5. februára 2015
Režijný debut herečky Angeliny Jolie V krajine krvi a medu z vojny v Bosne publikum i kritici prijali veľmi chladne. Angelina sa však nevzdala ani režírovania ani vojnovej témy a podľa predlohy bratov Coenovcov nakrútila životopisnú drámu o americkom bežcovi Luisovi Zamperinim (Jack O'Connell). Cez druhú svetovú vojnu slúžil na bombardéri v Pacifiku, prežil pád lietadla, mesiac sa plavil oceánom a napokon skončil v krutom japonskom zajatí. Ani psychické a fyzické týranie ho však nedokázalo zlomiť. Film je nominovaný na tri Oscary: za kameru, zvuk a zvukové efekty.
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.