Bratia Sunovci (The Brothers Sun, TV seriál)

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Sun resizePredstavte si, že si len tak žijete svoj život, kde sa snažíte pretĺkať školou a popritom rebelujete vlastnej matke poza jej chrbát. Že to znie nudne a vcelku obyčajne? Presne takto však vyzerá bežný deň ázijského imigranta Bruca Suna, ktorý študuje na americkej univerzite, aby sa stal v budúcnosti doktorom, hoci ho baví aj pódiová improvizácia. No jedného dňa sa za dramatických udalostí dozvedá, že celý jeho život bol od začiatku klamstvom, otec je doma obávaným mafiánskym bossom a brat zase jeho pravou rukou a neľútostným zabijakom. A to by mal asi problém stráviť kadekto...

Bratia Sunovci je novým projektom Brada Falchuka, ktorý sa preslávil predovšetkým spoluprácou s ďalším americkým tvorcom Ryanom Murphym. Z ich dielne vzišli mnohé známe a oceňované seriály ako Glee, American Horror Story či Pose, no tentokrát sa ich cesty nepretli a miesto toho sa rozhodol pripraviť Sun3 resizesvoju seriálovú novinku spolu s nie až tak známym Byronom Wu. Tú uviedla začiatkom januára platforma Netflix a akokoľvek nezriedka schytáva kritiku za kvantitu na úkor kvality, tu môžeme iba skonštatovať, že ide o ďalší zásah do čierneho a výborný štart pre streamovacieho giganta.

Samotná zápletka sa inak začína odvíjať v taiwanskom hlavnom meste Tchaj-pej a to atentátom na Big Suna, jedného z lídrov triád, ktorý ho zanechá v kóme. Jeho syn Charles je tak poverený ochranou zvyšku rodiny ukrývajúcej sa v Los Angeles... čím sa presúvame späť už k spomínanému Brucovi a faktu, že musí v čo najrýchlejšom možnom čase pristúpiť na novú realitu a pokúsiť sa znovu zblížiť so svojim dávno odcudzeným bratom. Čo teda nebude vonkoncom jednoduché, nakoľko obaja predstavujú poriadne protiklady, kde jeden vzbudzuje rešpekt už len svojim pohľadom a druhý je zase až klasickým nerdom.Sun2 resize

Premisa je teda jednoduchá, zrozumiteľná a divák nemá problém vpadnúť do centra diania. Koncept s hrdinami predstavujúcimi stret odlišne pôsobiacich svetov bol už neraz využitý v nejednej buddy komédii a pracuje sa s ním aj v tomto prípade. Jadro pritom tvorí mafiánska dráma, mnoho scén však často vkusne zľahčuje nenásilný, občas i čierny humor a to im dáva úplne odlišný nádych. V skutočnosti teda Bratia Sunovci ponúkajú ešte o niečo viac, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Sú totiž plnohodnotnou žánrovou zábavou, ktorá umným spôsobom mixuje vážnu zápletku, rodinné peripetie a komediálne vsuvky, tak ako to nezriedka vedia práve ázijskí tvorcovia. A že to vcelku funguje, hoci každému to asi nemusí prísť ideálne namixované.

Sun5 resizeNajväčšiu zásluhu na celkovom výsledku má každopádne hneď niekoľko aspektov. Prvým je výborný kásting, ktorému však v tomto prípade nedominuje ani jeden z dvojice bratov. Ako Justin Chien (Charles) tak Sam Song (Bruce) pritom odvádzajú adekvátne výkony a ideálne sa dopĺňajú, no priestor si pre seba kradne predovšetkým suverénna Michelle Yeoh ako matka rodiny, ktorá je bežne o pár krokov pred každým a nemá problém sa prispôsobiť takmer hocijakej situácii. Drvivú väčšinu obsadenia inak tvoria herci s ázijskými koreňmi, no každý z nich je obsadením na správnom mieste.

Za zmienku však nepochybne stojí i akčná zložka, na ktorú sa síce nekladie primárny dôraz, no poväčšine sa môže divák spoľahnúť na aspoň jednu oku lahodiacu bitku v každom diele. Tie vedia byť navyše poriadne drsné, no primárne ťažia z vynikajúcej súbojovej choreografie pozostávajúcej hlavne z Sun7 resizekontaktných stretov. Dianie má i vďaka nim spád a hoci sa vybrané zvraty dajú predvídať na míle dopredu, iné zase vedia skutočne prekvapiť a navnadiť na ďalší vývoj. Potešujúcou správou je i to, že sme sa záverom dočkali skutočného uzavretia všetkých dejových línií a pokiaľ divák vypne seriál ešte počas záverečných tituliek, menšie lákadlo na prípadné pokračovanie po ich skončení ho už vlastne ani nemusí trápiť. Bratia Sunovci tak rozhodne nesklamali a doručili, čo sa od nich v podstate očakávalo. Na úvod roka teda viac než dobré a snáď to takto bude pokračovať i naďalej.

Sun6 resizeBratia Sunovici (The Brothers Sun, TV seriál), USA, 2024
Dĺžka: 7 h 20 min (Minutáž: 48–69 min)
Manažéri projektu: Brad Falchuk, Byron Wu
Réžia: Kevin Tancharoen, Nguyen Viet
Scenár: Brad Falchuk, Byron Wu, Andrew Law, Justin Calen Chenn, Soojeong Son (viac)
Kamera: C. Kim Miles, Andrew Mitchell
Hudba: Nathan Matthew David, Nick Lee
Strih: Ryan Chan, Mark Strand, Evita Yuepu Zhou
Zvuk: Harrison Meyle
Scénografia: Ray Yamagata, Mark Hutman, Dennis Bradford
Masky: Eryn Krueger Mekash, Michael Ward
Kostýmy: Vera Chow
Producenti: John H. Radulovic, Kim M. Cybulski, Ally Seibert
Hrajú: Michelle Yeoh, Highdee Kuan, Justin Chien, Alice Hewkin, Madison Hu, Johnny Kou, Joon Lee, Sam Song Li, Jenny Yang, Scarlet Sheppard, Nina Yang, Rodney To, Kelvin Han Yee, James Taku Leung, Yan Cui, Alexis Rhee, Winnie Wu, Toy Lei, Kyle Secor, Khetphet Phagnasay, Monica Loomba, Emily Day Blackwell, C.S. Lee, Chau Long, Jay Jackson, Ron Yuan, Grace Shen, Russell Wong, Brian DeRozan, Andy Le, Yoshua Sudarso, Christopher Matias Aguila (menej)
Distribúcia: Netflix
Foto: ČSFD cz

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.