Shotgun Wedding

Hodnotenie používateľov: 3 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Ved2 resizeNa filme Shotgun Wedding režisér Jason Moore spolupracoval so scenáristom Markom Hammerom. Ten pred ôsmimi rokmi napísal svoj posledný scenár k filmu Rande na dve noci, v ktorom vtedy ešte neznámi Miles Teller a Lio Tipton zanechali pomerne pozitívny dojem. Jason Moore uspel prvým hitom Ladíme, následne zakolísal s ďalším celovečerákom Sestry s duom Amy Poehler a Tina Fey. V najnovšej rom-com sa spojil Jennifer Lopez, pre ktorú sa tento typ filmov stal už istou stávkou na istotu. Shotgun Wedding je romantický film s akčným ozvláštnením, práve dostupný na Amazon Prime.

Pre Darcy (Jennifer Lopez) chce Tom (Josh Duhamel) dokonalú svadbu snov. Mala by teda prebiehať veľmi romanticky a neskutočne draho v luxusnom Ved3 resizerezorte na Filipínach s celou rodinou. V tomto smere pár, samozrejme, očakávajú prvé (rodičovské) problémy. Uzmieriť však netreba len rozhádaných rodičov, Darcy bojuje aj s blížiacou sa svadbou, pretože nie je typ na pompézne obrady. Úplný opak predstavuje Tom, ktorý takmer zmeškal skúšobnú večeru kvôli nekonečným prípravám. Nasledujúce ráno, keď sa už všetci pozvaní hostia zhromaždili na pláži na svadobný obrad, Darcy a Tom sa vážne pohádajú. A to nielen kvôli panujúcej neistote z pripravovanej ceremónie, ale aj preto, že sa Darcyn bývalý Sean (Lenny Kravitz) zrazu neohlásene objaví na párty. V búrlivej diskusii si obaja spočiatku neuvedomujú, že na ostrov zaútočili piráti a ohrozujú hostí. Teraz je na Tomovi a Darcy, aby urovnali chaos a zabránili katastrofe.

Scenár bez štipky lásky sa najskôr snaží zabodovať prevrátením rolí v rodových stereotypoch. Vo filme sa Josh Duhamel zhostí role svadobného plánovača. Prekračuje rámec, aspoň pre Darcy, svojím Ved4 resizebujarým romantickým naladením a posadnutosťou plánovaním dokonalej svadby . Keď sa ona zvodne povaľuje na posteli, on má oči len pre svoje ananásové dekorácie a komplikované usporiadanie miest pre hostí. Celý potenciál filmu zráža na kolená jeho predvídateľnosť a bolestivá nevtipnosť opozeraných charakterových výstredností. Je to prekážka, s ktorou musí smímka znova a znova bojovať, a preto často miesto smiechu vyvoláva skôr zívaním poznačené znudenie. Prevažne nesympatické postavy nezachráni ani vcelku vhodne zvolená hlavná dvojica, medzi ktorou však, bohužiaľ, absentuje výraznejšia chémia. Scenár akoby sa nevedel rozhodnúť do akej miery film uzemniť či naopak previesť do absurdnej roviny, osciluje medzi týmito dvoma pólmi, nefunkčne v oboch prípadoch. Dialógom medzi hosťami chýba iskra, vzťahy medzi nimi pôsobia nevierohodne a nedostatočne vykreslene. Dynamickosť filmu dodávajú akčné scény, a Ved6 resizehoci je väčšina z nich príjemne svižná, nie sú práve veľkolepé či nápadité.

Z dramaturgického hľadiska je problémom snímky fakt, že pred začiatkom akcie, respektíve centrálnym konfliktom, sa až priveľa času strávi predstavovaním miesta (film sa nakrúcal v Dominikánskej republike) a vedľajších postáv, pričom obidve veci zostávajú nevyužité. Najmä v rámci postáv nedochádza v podstate k žiadnemu vývoju, jednotlivé charaktery zostávajú ploché počas celého sujetu: Darcyn otec je lakomý a jej matka zatrpknutá; Tomovi rodičia sú naopak neškodne naivní a prehnane milí. Ale to je asi tak všetko. Vzhľadom na jeho žánrové zaradenie filmu až príliš dlho trvá, kým sa patrične rozbehne. Ďaleko od funkčnej romantiky, komédie či akcie si režisér a scenárista odškrtávajú svoj zoznam opozeraných konvencií a klišé a pohybujú sa tak v takmer neznesiteľne nudnej priemernosti. Shotgun Wedding pôsobí otrepane, únavne a až príliš často stereotypne.

Ved5 resizeShotgun Wedding, USA, 2022
Dĺžka: 100 minút
Réžia: Jason Moore
Scenár: Mark Hammer
Kamera: Peter Deming
Hudba: Pinar Toprak
Strih: Doc Crotzer
Scénografia: Page Buckner
Kostýmy: Mitchell Travers
Producenti: Elaine Goldsmith-Thomas, David Hoberman, Todd Lieberman, Jennifer Lopez, Benny Medina
Hrajú: Josh Duhamel, Jennifer Lopez, Jennifer Coolidge, Lenny Kravitz, Sônia Braga, Cheech Marin, Steve Coulter, D'Arcy Carden, Callie Hernandez, Alex Mallari Jr., Desmin Borges, Selena Tan, Héctor Aníbal, José Guillermo Cortines, Melissa Hunter, Alberto Isaac, Tharoth Sam, Yves Stening
Distribúcia: Amazon Prime
Foto: ČSFD cz.

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.