Oslnení slnkom (Taliansko-Francúzsko 2015)

oslneni slnkomA Bigger Splash
124 minút.
Scenár: David Kajganich. Réžia: Luca Guadagnino. Kamera: Yorick Le Saux. Strih: Walter Fasano. Hudba: rôzni autori. Účinkujú: Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes, Dakota Johnson, Corrado Guzzant, Alessandro Ferrara, David Maddalena, Salvatore Gabriele, Livio Franco Blandino, Aurore Clément, Lily McMenamy a ďalší.
Slovenská premiéra 30. júna 2016
Snímka A Bigger Splash vznikla pod anglickým titulom vo francúzsko-talianskej koprodukcii ako remake francúzskeho thrilleru La Piscine. V réžii Jacquesa Deraya v ňom roku 1969 účinkovali hviezdy Alain Delon, Romy Schneiderová a Jane Birkinová, ale nezískal si náklonnosť publika, kritikov ani festivalových porôt. V roku 2003 nakrútil jeho novodobú verziu François Ozon. Ťažko povedať, kde nabral sicílsky filmár Luca Guadagnino presvedčenie, že so svojou modernizáciou uspeje. Nazval ju podľa obrazu anglického maliara Davida Hockneyho, lenže scéna s ním z konečného zostrihu vypadla. Hotovú snímku predstavil na lanskom festivale v Benátkach. Upútala pozornosť vďaka známym hercom, ktorí ju prišli podporiť. Uspokojiť sa však musela s neštatutárnymi cenami útechy ako Best Innovative Budget Award či Soundtrack Stars Award. Festivalové publikum ju ocenilo najmä nesúhlasným dupaním a bučaním. České kiná film uvádzajú pod názvom Sparné léto. Hoci sa do slovenskej distribúcie dostáva s českými titulkami, slovenský názov je Oslnení slnkom.
Foto: Magic Box Slovakia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.