Leviatan (Rusko 2014)

Leviatan 2 resizeLeviatan (Rusko 2014)
Leviathan
141 minút.
Scenár: Oleg Negin, Andrej Zvjagincev. Réžia: Andrej Zvjagincev. Kamera: Michail Kričman. Strih: Anna Mass. Hudba: Philip Glass. Účinkujú: Alexej Serebrjakov, Jelena Ljadovová, Vladimir Vdovičenkov, Roman Madjanov, Anna Ukolovová, Alexej Rozin, Sergej Pochodajev, Valerij Griško, Sergej Bačurskij, Platon Kamenev a ďalší.
Slovenská premiéra 4. decembra 2014
Kým na jeseň v Benátkach triumfoval Andrej Končalovskij s realistickou drámou zo súčasného severoruského zapadákova Poštárove biele noci, na jar v Cannes získal cenu za scenár Andrej Zvjagincev s realistickou drámou zo súčasného severoruského zapadákova Leviatan. Inšpiroval sa rovnomennou knihou Thomasa Hobbesa. Na brehu Barentsovho mora sa snaží ako autoopravár žiť Kolja s mladou ženou. O dom, pozemok i prácu ho chce pripraviť starosta blízkeho mesta. Kolja sa rozhodne neustúpiť, lenže starosta nie je zvyknutý prehrávať. Do Moskvy je ďaleko – a ani v Moskve niet spravodlivosti.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.