Odišla Suzanne Somers, hviezda seriálu Krok za krokom

Suzanne SomersVo veku 76 rokov nás 15. októbra 2023 opustila ďalšia hviezda filmového, respektíve televízneho neba, Suzanne Somers. Americká herečka, divákom aj u nás veľmi dobre známa vďaka kultovému sitcomu Krok za krokom, naposledy vydýchla v ranných hodinách v kalifornskom Palm Springs, potom čo prehrala boj s rakovinou. Tú prvýkrát prekonala ešte v roku 2000, no vrátila sa jej v lete tohto roku. Len o deň na to by inak oslávila 77. narodeniny.

Suzanne Somers sa narodila 16. októbra 1946 v kalifornskom San Brune ako Suzanne Marie Mahoney. Nemala práve najjednoduchšie detstvo a mala problém aj s dyslexiou. Od začiatku ju však tiahlo k hudbe, respektíve herectvu a získala dokonca hudobné štipendium na vysokej škole. Odtiaľ však musela odísť kvôli tehotenstvu, vydala sa za otca svojho dieťaťa Bruca Somersa, no toto manželstvo sa po pár rokoch rozpadlo. Neskôr sa začala živiť ako modelka, no postupne prišiel zlom a začala sa objavovať častejšie vo filmoch a televíznych seriáloch.

Jej hereckým debutom bol známy Bullitov prípad (1968), objavila sa aj v Americkom graffiti (1973), ani v jednom prípade však nešlo o významnú rolu. Vidieť ste ju mohli aj vo filmoch Nič osobné (1980), Navždy mladý (1992), Šesť vrážd stačí mamička (1994), alebo Povedz, že to tak nie je (2001). Ďaleko výraznejšie úspechy však slávila na televíznej obrazovke, pričom najväčšiu zásluhu mala dvojica sitcomov - Three's Company a už spomínaný Krok za krokom. Za Three's Company sa dokonca dočkala nominácie na Zlatý Glóbus za najlepšiu herečku v komédii/muzikále.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.