Zomrel herec Ray Stevenson

Ray StevensonVo veku 58 rokov zomrel 21. mája 2023 známy írsky herec Ray Stevenson. Iba štyri dni pred jeho päťdesiatymi deviatymi narodeninami naposledy vydýchol v talianskom Lacco Ameno, kde nakrúcal akčný film Cassino in Ischia. Presná príčina úmrtia je zatiaľ nejasná, no údajne mal zomrieť na následky zranenia vzniknutého pri spomínanom nakrúcaní.

Ray Stevenson sa narodil 25. mája 1964 v severoírskom Lisburne ako George Raymond Stevenson. V ôsmich rokoch sa rodičmi presťahoval do Veľkej Británie a koncom deväťdesiatych rokov sa začal pomaly presadzovať vo svete filmu. Najprv sa objavoval v televízii, no celovečerný debut si pripísal na konto až v roku 1998 vo filme Teória letu. Výraznejšie ho však preslávila až snímka Kráľ Artuš (2004), kde stvárnil jednu z vedľajších postáv. Vidieť ste ho mohli aj vo filmoch Kniha prežitia, Fízli zo zálohy (oba 2010), Kill the Irishman (2011), G.I. Joe 2: Odveta (2013) či vo vlaňajšom indickom megahite RRR ocenenom Oscarom za najlepšiu filmovú pieseň. Mimo toho sa objavil aj vo všetkých dieloch marvelovskej sérii Thor. Podstatne viac sa mu však darilo na televíznych obrazovkách, kde mu uznanie priniesla už účasť v úspešnej minisérii Rím (2005), na ktorú nadviazal ďalšími výraznými úlohami v seriáloch Dexter, Čierne vlajky, Mediciovci či Vikingovia. Posmrtne ešte stvárni zloducha v seriálovej Ahsoke z univerza Hviezdnych vojen. Samotný herec bol raz ženatý a zanechal za sebou trojicu detí.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.