V mladom veku zomrel herec, komik a hudobník Daniel Heriban

Daniel HeribanDňa 24. mája 2023 zomrel vo svojom dome v Svätom Jure talentovaný herec, hudobník a skladateľ Daniel Heriban. Podľa informácií televízie JOJ skonal po predošlých zdravotných komplikáciách na zástavu srdca a privolaná záchranná služba mu už nedokázala pomôcť. V čase úmrtia mal pritom iba 43 rokov a veľkú časť kariéry stále pred sebou.

Daniel Heriban sa narodil 25. marca 1980 v Trnave. Od detstva ho tiahlo predovšetkým k hudbe, no neskôr sa rozhodol venovať i herectvu. V roku 2014 sa stal členom Činohry Slovenského národného divadla a v tej dobe sa začal výraznejšie angažovať na filmovej, respektíve seriálovej scéne. Objavil sa vo filmoch ako Únos (2017), Parralel (2018) či Sviňa a jeho posledným filmovým projektom bude historická dráma Muž, ktorý stál v ceste, ktorú uvidíme ešte behom tohto roka. Na seriálovej scéne si odbil premiéru v oceňovanom Meste tieňov, no ďaleko viac priestoru dostal v seriáloch Horná Dolná, Červené pásky, Hniezdo, Pumpa či Druhá šanca.

V roku 2018 sa začal venovať i detským pesničkám a celkovo vydal päť štúdiových albumov, posledný v roku 2022. Bol trojnásobným držiteľom divadelných ocenení Dosky – dvakrát za javiskový prednes a raz za scénickú hudbu. Dočkal sa i prestížneho televízneho ocenenia OTO. Jeho prvou manželkou bola herečka Slávka Halčáková, s ktorou mal syna Thea, ďalšie dve deti vychovával s druhou manželkou Kamilou.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.