Zomrela speváčka a príležitostná herečka Tina Turner

Tina TurnerVo veku 83 rokov zomrela 24. mája 2023 vo švajčiarskom Kusnachte ďalšia legendárna osobnosť - ikonická speváčka Tina Turner, ktorá si zahrala i v niekoľkých filmoch. Americká speváčka švajčiarskeho pôvodu, ktorá naspievala i niekoľko známych filmových hitov, naposledy vydýchla po dlhej chorobe vo svojom vlastnom dome, čo potvrdil aj jej hovorca.

Tina Turner sa narodila 26. novembra 1939 v americkom Tennessee ako Anna Mae Bullock. Od mala ju tiahlo k hudbe a potom čo sa v druhej polovici päťdesiatych rokov presťahovala do St. Louis, sa pridala ku kapele Kings Of Rhytm, ktorej súčasťou bol aj jej budúci manžel Ike Turner. Toho si vzala v roku 1958 a následne prijala i umelecké meno Tina Turner. Spolu s ním nahrala viacero albumov, no jeho násilnícke správanie viedlo v roku 1976 k rozvodu tejto dvojice. A hoci to pribrzdilo jej začínajúcu sólovú kariéru, definitívny zlom prišiel o osem rokov neskôr vďaka mimoriadne úspešnému albumu Private Dancer, od ktorého sa časom odrazila ešte vyššie.

Fanúšikovia si ju však vybavia aj z niekoľkých filmov, kde stvárnila prevažne menšie úlohy. Samú seba stvárnila v komédii Miloša Formana Taking Off (1971). Objavila sa v muzikáloch Tommy (1975) a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1978) a neskôr si dokonca zahrala vedľajšiu úlohu v dobrodružnom sci-fi Šialený Max a Dóm hromu s Melom Gibsonom v hlavnej úlohe, pre ktorý naspievala aj ústrednú skladbu We Don't Need Another Hero. V roku 1993 sa ešte objavila v akčnej komédii Posledný akčný hrdina s Arnoldom Schwarzeneggerom a v tom čase mal premiéru aj jej vlastný životopisný film Čo s tým má spoločné láska, kde ju stvárnila herečka Angela Bassett. Filmový svet ju bude pamätať aj vďaka ikonickému songu GoldenEye k rovnomennej bondovke s Piercom Brosnanom.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.