Zomrel herec Henry Silva, predstaviteľ drsných hrdinov

Henry SilvaAmerický herec Henry Silva, ktorý účinkoval v priebehu svojej kariéry v množstve filmov či seriálov, zomrel 14. septembra 2022 vo veku 95 rokov. Podľa slov jeho syna Scotta odišiel zo sveta prirodzenou smrťou v jednej z los angeleských nemocníc, iba deň pred svojimi narodeninami. Silva bol známy hlavne ako predstaviteľ filmových zloduchov či drsných postáv.

Herny Silva sa narodil 15. septembra 1926 v New Yorku. Už v mladosti začal navštevovať divadelné kurzy a divadelná hra Hatful of Rain, v ktorej neskôr účinkoval so spolužiakmi, bola ta úspešná, až sa dostala na Broadway. Svoju filmovú premiéru si odbil v päťdesiatych rokoch prostredníctvom televíznych inscenácií. Na veľkom plátne debutoval v historickej dráme Viva Zapata! (1952) a začal sa často objavovať vo westernoch. Z jeho najznámejších filmov spomeňme Mandžuský kandidát (1962), Megaforce (1982) či Ghost Dog - Cesta samuraja (1999). Výrazne však zažiaril i v televízii, konkrétne v krimikomédii Dannyho jedenástka, pričom o mnoho rokov neskôr sa objavil aj v rovnomennej filmovej verzii Stevena Soderbergha (2001), kde stvárnil epizodnú rolu. Patril k poriadne vyťažovaným hercom a v priebehu svojho života bol trikrát ženatý. Všetky jeho manželstvá však skončili rozvodom.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.