Zomrel český komik Josef Alois Náhlovský

josef nahlovskyJosef Alois Náhlovský, ktorý bol verejnosti ako herec a komik, zomrel vo štvrtok 7. apríla 2022 vo veku 72 rokov. Informáciu priniesla TASR na základe správ českého portálu iDNES. Známa česká osobnosť údajne zomrela na zlyhanie organizmu potom čo bojovala tri týždne o život v umelom spánku.

Narodil sa 15. decembra 1949 v českom Lome pri Moste a pôvodne vyštudoval pedagogickú fakultu v obore český jazyk a dejepis. Neskôr začal pôsobiť ako moderátor pri hudobnej skupine Fešáci, a to spolu s ďalším zabávačom Petrom Novotným. Neskôr vytvoril komediálnu dvojicu s Josefom Mladým, s ktorým spolupracoval dlhých 37 rokov. Rovnako však účinkoval aj s ďalšou známou českou osobnosťou Karlom Šípom. Je inak i autorom humoristickej teórie o fiktívnom národe starých Krušnohorcov, ktorú následne spracoval vo svojej knihe Krušnohorská kronika. Vydal aj detskú knihu rozprávok pod názvom Vykutálený pohádky.

Čo sa týka jeho filmového pôsobenia, najznámejšiu rolu si pripísal vďaka filmu Ako sa krotia krokodíly režisérky Marie Poledňákové z roku 2006. Objavil sa aj v Rodinke Dušana Kleina (2010) a romantickej komédii Milujem ťa modro (2017). V rámci seriálovej tvorby sa najvýraznejšie uviedol v televíznom Cykluse Nadměrné maličkosti, konkrétne v mikrokomédii Případ mediálního trpaslíka. Ako jeden z prvých reagoval na jeho úmrtie už spomínaný Karel Šíp. "Svět bude zas o něco smutnější. Zemřel Pepa Náhlovský. Kamaráde, parťáku, ať je ti nebe lehké. Budeš nám strašně chybět." uviedol na sociálnej sieti Facebook.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.