Pri tragickej nehode zomrel francúzsky herec Gaspard Ulliel

Gaspard UllielTalentovaný herec Gaspard Ulliel zomrel v mladom veku 37 rokov. Osudnou sa mu stala utorková nehoda na lyžiach, keď sa na zjazdovke v Savojsku zrazil s ďalším lyžiarom. Ten pritom vyviazol bez vážnejších následkov, no Ulliel bol s vážnym zranením lebky hospitalizovaný v nemocnici, kde nakoniec zraneniu podľahol. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na jeho rodinu.

Ulliel sa narodil v roku 1984 v Boulogne-Billancourt. V šiestich rokoch ho pohrýzol doberman a možno i vďaka neprehliadnuteľnej jazve na tvári, ktorá dotvárala jeho netradičný vzhľad si ho všimla matkina kamarátka, keď zakladala agentúru pre mladých hercov. V televízii sa objavil už v roku 1997 a o 4 roky neskôr zaujal vo svojom prvom väčšom filme, ktorým bol Bratstvo vlkov - Hon na beštiu (2001). To mu vynieslo účasť v ďaľšej snímke Bozkávajte sa, s kým chcete (2002) kde získal svoju prvú nomináciu na prestížneho Cézara. Po ďalšej nominácii za Zblúdilých (2003) sa konečne dočkal za Príliš dlhé zásnuby (2004), kde premenil tretiu nomináciu za Najsľubnejšieho herca za celkové víťazstvo.

Filmoví fanúšikovia ho môžu poznať aj zo snímok Paríž, milujem ťa (2006), Hannibal: Zrodenie zla (2007), Umenie milovať (2011), či Saint Laurent (2014). Za Saint Laurenta získal i svoju prvú nomináciu na Cézara v kategórii Najlepší herec, úspech v nej mu však priniesla až dráma Xaviera Dolana Je to len koniec sveta (2016). Jeho poslednou rolou bude postava Midnight Mana z marvelovského seriálu Moon Knight s Oscarom Isaacom v hlavnej úlohe. Ten si odbije svoju premiéru už o niekoľko mesiacov. Od roku 2013 bola jeho životnou partnerkou francúzska herečka a modelka Gaëlle Piétri a o tri roky na to sa im narodil ich jediný syn. K jeho najväčším koníčkom patrilo lyžovanie, ktoré sa mu nakoniec stalo i osudným.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.