Zomrel legendárny režisér Richard Donner

richard donnerZnámy režisér Richard Donner, ktorého budú fanúšikovia poznať napríklad vďaka akčnej sérii Smrtnosná zbraň, navždy opustil tento svet vo veku 91 rokov. Stalo sa tak v pondelok 5. júla 2021, pričom túto správu potvrdila i jeho manželka Lauren Schuler Donner. Presná príčina úmrtia zatiaľ nebola zverejnená.

Richard Donner sa narodil 24. apríla 1930 v New Yorku sa začal venovať réžii už ako dvadsaťosemročný. Spočiatku sa však venoval hlavne televíznym seriálom, respektíve televíznym filmom, pričom žiadny z nich výraznejšie nevyčnieva v rámci jeho dlhej kariéry. Tú skutočne naštartoval dnes už kultový horor Prichádza Satan! s Gregorym Peckom v hlavnej úlohe. Len o dva roky neskôr, v roku 1978 si na svoje konto pripísal ďalší veľký hit, ktorým bol komiksový Superman s Christoperom Reevom. Na ten nadviazal i nemenej vydareným druhým dielom a neskôr vznikol pod jeho vedením ďalšie kultové snímky ako Roštáci, či Jastrabia žena (oba 1985).

Zďaleka najviac ho však zrejme preslávila akčná séria Smrtonosná zbraň s Melom Gibsonom a Dannym Gloverom, ktorá sa celkovo dočkala štyroch dielov. Na všetkých sa sa Donner podieľal ako režisér a producent v jednom, pričom v poslednej dobe sa začalo hovoriť aj o piatom pokračovaní. To malo byť nielen záverečným filmom série, ale i jeho definitívnou rozlúčkou s Hollywoodom. Bohužiaľ, v týchto chvíľach nie je vonkoncom isté, či po jeho úmrtí vôbec vznikne a jeho posledným filmom kariéry tak zostane navždy thriller 16 blokov z roku 2006 s Brucom Willisom v hlavnej úlohe.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.