Zomrel český herec Ladislav Potměšil

Potmesil LadislavVo veku 75 rokov zomrel 12. júla 2021 známy český herec Ladislav Potměšil. Fanúšikovia budú poznať ako Majora Maisnera z trilógie Byl jednou jeden polda, no mimo toho sa objavil i v mnohých ďalších filmoch, či televíznych seriáloch. Už dlhšiu dobu ho trápili zdravotné problémy, pričom presným dôvodom úmrtia mala byť rakovina. Smutnú správu potvrdil pre denník Blesk jeho syn, ktorý zároveň uviedol, že zomrel v spánku v nemocnici Motol.

Ladislav Potměšil sa narodil v Prahe v roku 1945 a už od detstva inklinoval k umeniu. Svoju kariéru rozvíjal ako na divadelných doskách, tak i vo filmoch, kde si svoj debut odbil v televíznej snímke Dařbuján a Pandrhola. Celkovo stvárnil viacero nezabudnuteľných postáv a to i v televíznych seriáloch, kde sa začal objavovať koncom šesťdesiatych rokov. U fanúšikov však najviac zabodoval vďaka filmom, a to hlavne dvom značkám. Tou prvou je dvojdielny Discopříběh z rokov 1987 až 1991 a druhou je už spomínaná trilógia Byl jednou jeden polda (1995, 1997, 1999). Čo sa týka seriálov, za zmienku stoja napríklad Dobrodružstvá kriminalistiky, Arabela sa vracia, Hospoda, či slovenský Kutyil s.r.o. Podľa vlastného vyjadrenia mu najviac sedeli komediálne úlohy, ktorých si počas svojho života vyskúšal neúrekom.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.