Zomrel známy predstaviteľ vedľajších rolí Ned Beatty

ned beatty marqueePočas víkendu, konkrétne 13. júna 2021 opustil tento svet vo veku 83 rokov americký herec Ned Beatty, známy ako z filmov, tak i televíznych seriálov. Pre agentúru AP to oznámila jeho manažérka Deborah Miller, ktorá dodala, že zomrel prirodzenou smrťou a medzi svojimi najbližšími.

Ned Beatty sa narodil v roku 1937, v Louisville. Kariéru začal, tak ako mnoho iných hercov, na divadelných doskách, no ostal jej verný aj istý čas potom. Jeho filmový debut prišiel pomerne neskoro a to v kultovej snímke Vyslobodenie (1972) s Johnom Voightom a Burtom Reynoldsom. Odvtedy sa objavil v množstve ďalších filmov ako Network, Všetci prezidentovi muži (oba 1976), Superman (1978), Rudy (1993), či Súkromná vojna pána Wilsona (2007). Podieľal sa napríklad i na dabingu animovaného hitu Toy Story 3: Príbeh hračiek. V priebehu života si taktiež zahral v mnohých známych seriáloch typu Alfred Hitchcock uvádza, M*A*S*H, Roseanne, Zločin v uliciach, alebo Kriminálka Las Vegas. Už spomínaný Network mu svojho času vyniesol nomináciu na Oscara, okrem nej si pripísal ešte dve nepremenené nominácie na Emmy Awards a jednu na Zlatý Glóbus. Jeho najväčším úspechom tak bude navždy ocenenie Desk Award, ktoré mu bolo udelené za divadelnú hru Mačka na rozpálenej plechovej streche.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.