Zomrela česká Popoluška Libuše Šafránková

libuse safrankovaDňa 9. júna 2021 nás navždy opustila česká herečka Libuše Šafránková, ktorá nezabudnuteľne zažiarila v slávnej rozprávke Tri oriešky pre Popolušku. Len tento pondelok, deň svojich šesťdesiatych ôsmich narodenín bola hospitalizovaná v pražskej Všeobecnej fakultnej nemocnici, kde podstúpila náročnú operáciu. V stredu ráno však zomela, pričom túto smutnú správu potvrdil aj jej syn Josef Abrhám mladší. V minulosti už prekonala rakovinu pľúc a v poslednej dobe nekomunikovala s verejnosťou.

Libuše Šafránková sa narodila 7. júna 1953 v Brne, pričom už od detstva prejavovala záujem o herectvo. Do povedomia verejnosti sa dostala veľmi skoro, keďže už ako sedemnástročnú si ju režisér Antonín Moskalyk vybral do adaptácie známeho románu Boženy Němcovej Babička. Ešte väčšiu slávu jej však priniesla už spomínaná rozprávka Tri oriešky pre Popolušku z roku 1973, pričom len štart kariéry si vtedy ešte len dvadsaťročná herečka zrejme nemohla predstaviť. Z ďalších jej filmova stoja za zmienku Ako utopiť dr. Mráčka alebo Koniec vodníkov v Čechách, Vrchní, prchni!, Slavnosti sněženek, Vesničko má středisková, Obecná škola, Kolja, Báječná léta pod psa, či Všetci moji blízki. V spomínanej komédii Vrchní, prchni! si zahrala so svojim manželom, ďalším známym hercom Josefom Abrhámom. Je i držiteľkou Českého Leva a to za ďalší už spomínaný a mimoriadne oceňovaný film Kolja. Pred filmovými kamerami sa naposledy ukázala v roku 2014, konkrétnej v snímke slovenského režiséra Juraja Nvotu Rukojemník.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.