Zomrel Norman Llyod, najstarší herec na svete

norman lloydV utorok dňa 11. mája 2021 zomrel v Los Angeles herec, producent a režisér Norman Lloyd a to vo veku neuveriteľných 106 rokov. Bol najstarším aktívnym hercom na svete a jeho posledný film s názvom Vykoľajená (2015) mal premiéru v čase, keď už oslávil sté narodeniny. Správu o jeho úmrtí potvrdil jeho dlhoročný priateľ a spolupracovník, producent Dean Hargrove.

Norman Lloyd sa narodil v roku 1914 v New Jersey a počas svojho života pracoval vo všetkých významných odvetviach vrátane divadla, rozhlasu, televízie a filmu. Práve v divadle sa začala odvíjať jeho kariéra, no už v roku 1942 prišla jeho veľká chvíľa na filmovom plátne, keď si ho vybral sám Alfred Hitchcock do titulnej role zloducha v thrilleri Sabotér. Nešlo pritom o jeho jedinú spoluprácu s týmto velikánom, keďže neskôr si zahral aj v snímke Rozdvojená duša a na seriáloch The Alfred Hitchcock Hour a Príbehy Alfréda Hitchcocka sa podieľal i ako výkonný producent, respektíve režisér. Za zmienku však stoja aj filmy ako Svetlá rámp, kde si zhral po boku legendárneho Charlieho Chaplina, Spoločnosť mŕtvych básnikov, alebo Vek nevinnosti. Išlo o výraznú osobnosť americkej filmovej histórie a až do posledných dní sa venoval ako porotca rôznym festivalom, súťažiam, či prehliadkam.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.