O novom slovenskom filme Pivnica

PivmocaStaraTura resizeV pripravovanom slovenskom filme Pivnica sa predstaví francúzsky herec Jean-Marc Barr po boku Milana Ondríka, Jany Oľhovej či rapera Dalyba. Dráma s prvkami krimithrilleru je príbehom manželov Milana a Táne, ktorých vzťah je v troskách, spája ich už len jediná dcéra Lenka.

Keď sa však šestnásťročná tínedžerka nevráti domov z párty, ich život sa obráti naruby. Oboch rodičov pohltí bezmocnosť, strach a pocit viny. Kamaráti, spolužiaci, susedia, nikto im nevie pomôcť. Milan už neverí ani policajnému pátraniu, ktoré nikam nevedie a rozhodne sa odhaliť pravdu sám. Čoho všetkého je schopný zúfalý rodič, keď mu 11-PivnicaChata resizezmizne dieťa?

V Pivnici sa predstaví medzinárodné obsadenie na čele s francúzskym hercom Jean-Marc Barrom (Dogville, Magická hlbočina), ktorý je známy spoluprácami s režisérmi ako Luc Besson a Lars von Trier. Popri ňom sa vo filme ukážu ruská herečka Oľga Simonova, populárny slovenský herec Milan Ondrík (Eva Nová, Únos) či raper Dalyb, ktorého herecký výkon je vo filme azda najväčším prekvapením.

Za Pivnicou stojí medzinárodný tvorivý tím a herecké obsadenie. Režisérom filmu je talentovaný ruský režisér Igor Vološin, ktorý zaujal publikum oceňovanými titulmi Beduin a Ya. PivnicaJeanMarc resizeHlavným kameramanom filmu je Martin Žiaran, ktorý sa podieľal na známych slovenských filmoch Čiara, Učiteľka či Čistič. Producentkou filmu je Lívia Filusová a jej spoločnosť Furia Film, ktorá vyrobila aj hraný film V tichu či dokumenty Malý zúrivý Robinson a Posledná maringotka.

Film Pivnica vznikal v medzinárodnej spolupráci za finančnej podpory fondu Eurimages, Audiovizuálneho fondu, Státního fondu Pivnicaobed resizekinematografie, Ministerstva kultúry Ruskej federáci a RTVS. Slovenský scenár a produkcia v kombinácii s talentovaným ruským režisérom a francúzskym hercom v hlavnej úlohe, sľubujú pútavý a divácky príťažlivý film plný tém, ktoré sa dotýkajú každého z nás. Slovenská dráma Pivnica sa v slovenských kinách objaví už 27. septembra 2018.  Na vaše plátna ju prinesie spoločnosť Itafilm.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.