Medzinárodné poroty v Cannes 2021

Canns2021logo resizeV hlavnej porote, teda v porote dlhometrážnych hraných filmov je tohto roku predsedom americký režisér, producent a scenárista Spike Lee, ktorú bol už vlani vyhliadnutý na tento post, žiaľ, koronakríza to prekazila a festival sa neuskutočnil.

Pomáhať mu budú päť žien a traja muži: režisérka Mati Diop (Francúzsko, Senegal), autorka a interpretka Mylène Farmer (Kanada, Francúzsko), herečka, PorotaCannes resizeproducentka, scenáristka a režisérka Maggie Gyllenhaal (USA), režisérka, producentka a scenáristka Jessica Hausner (Rakúsko), herečka, režisérka a scenáristka Mélanie Laurent (Francúzsko), režisér, producent a scenárista Kleber Mendonça Filho (Brazília), herec Tahar Rahim (Francúszko) a herec Song Kang-ho (Južná Kórea).

Porota Istý pohľad (Certain regard)

Predsedať porote Istý pohľad bude režisérka a scenáristka z Anglicka Andrea Arnold. Opäť majú PorotaCertaimregard resizeprevahu dámy. Budú to režisérka, sceáristka a producentka Mounia Meddour (Alžírsko), herečka Elsa Zylberstein (Francúzsko), režisér, producent a scenárista Daniel Burman (Argentína) a režisér, producent a herec Michael Covino (USA)

Porota krátkometrážnych filmov a Cinéfondation

Porota krátkych filmov udeľuje medzi vybranými 10 filmami jednu Zlatú palmu najlepšiemu filmu a CinefondationCourtmetrages resizesnímkam zo súťaže Cinéfondation, teda filmom poslucháčov filmových škôl, udelí ešte tri ceny. Tohto roku budú o osude 17 filmov rozhodovať tri ženy a traja muži. Budú to režisérka a scenáristka Kaouther Ben Hania (Tunisko), režisérka, scenáristka a herečka Tuva Novotny (Švédsko), režisérka a scenáristka Alice Winocour (Francúzsko), režisér, producent a scenárista Sameh Alaa (Egypt), vysokoškolský profesor Carlos Muguiro (Španielsko) a režisér a scenárista Nicolas Pariser (Francúzsko).

 

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.