Zažite Cannes s otváracím filmom festivalu Annette

Cannes resizeZažiť Cannes na Slovensku nebolo nikdy jednoduchšie. Diváci po prvýkrát v histórii uvidia v rovnakom čase film, ktorý otvorí slávnostný ceremoniál prestížneho filmového festivalu na francúzskej Riviére. Na striebornom plátne sa predstaví najnovší film režiséra Leosa Caraxa – Annette. Exkluzívna predpremiéra Annette sa uskutoční v utorok 6. júla o 20.30 hod. vo vybraných kinách.

Pre filmový a divácky svet na Slovensku je súčasné uvedenie diela s Cannes historickou udalosťou. Po tom, ako sa minulý rok zrušil festival v Cannes (prebiehala len jeho online verzia), kládli organizátori na otvárací film ešte väčší dôraz. Annette je filmom, na ktorý diváci po pandémii úpenlivo čakali. Každý film Leosa Caraxa je udalosťou a tento prišiel v pravý čas. V hlavnej úlohe s fenomenálnym hereckým obsadením (Marion Contillard a Adam Driver) pozýva divákov do magického sveta dvoch výnimočných ľudí, ktorým sa narodí dcéra s prekvapivým darom. Autormi scenára aj piesní je dvojica bratov Ron a Russell Mael, zakladatelia art-rockovej kapely Sparks (1971).

"Nemohli sme si želať krajšie stretnutie filmu a strieborného plátna," komentuje výber filmu umelecký riaditeľ festivalu v Cannes Thierry Frémaux. „Jedinečnú annette resizepríležitosť, ako sa počas trvania pandémie preniesť v čase a mieste, historicky prvýkrát využije Asociácia slovenských filmových klubov v spolupráci s českým distribútorom Aerofilms. Súbežne s festivalom v Cannes uvedieme exkluzívnu predpremiéru filmu režiséra Leosa Caraxa - Annette. Slovenský divák sa tak stane divákom na francúzskej Riviére! Je to šanca nielen pre filmové kluby a kiná po dlhých dňoch zatvorených kinosál privítať diváka vo veľkom štýle, ale aj pre návštevníkov prevetrať inventár v skrini. Všetci v Asociácii slovenských filmových klubov veríme, že práve Annette je titul, ktorý prinesie kvalitný filmový zážitok a zároveň aj priestor na spoločenské vyžitie,“ uvádza Zuzana Lušpaiová, koordinátorka distribučných stratégií ASFK.

Uvedením na Slovensku sa divák priblíži atmosfére v Cannes. „Kinárov sme inštruovali zorganizovať predpremiéru veľkolepo. Diváci sa môžu tešiť na červené koberce a šampanské. V jednom bratislavskom klubovom kine budú návštevníkov dokonca vítať aj palmy a olivovníky. Takže odporúčame vybrať večerné róby a srdečne pozývame na filmovú udalosť roka,“ uvádza Lucia Mandincová, PR a marketing ASFK.

Stand-up komik Henry (Adam Driver) sa zamiluje do Ann (Marion Cotillard), svetoznámej opernej speváčky. Ich život sa obráti naruby, keď sa im narodí tajomné dievčatko Annette s výnimočným darom. Dlho očakávaný muzikál vizionárskeho režiséra Leosa Caraxa s hudbou kapely Sparks, vezme divákov na nevšednú cestu plnú lásky, vášne a slávy.

Nezávislý francúzsky režisér Leos Carax sa preslávil v 80. a 90. rokoch ako jeden z predstaviteľov cinéma du look. Už jeho film z mladých čias Zlá krv (1986) potvrdil, že nejde len o zručného filmára, ale o výnimočný zjav na poli kinematografie. Držiteľ ocenení z prestížnych festivalov ako Cannes, Berlinale, Locarno, zavítal na Slovensko počas MFF Febiofest 2018, kde bolo na jeho počesť uvedených päť snímok. V rámci svojej návštevy uviedol na VŠMU aj špeciálny masterclass, prístupný verejnosti.

Film prináša divákom Asociácia slovenských filmových klubov. Vstupenky sú v predaji na webstránkach vybraných filmových klubov a kín, ktoré postupne pribúdajú.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.