Ralph Fiennes debutuje ako režisér

coriolanus61. medzinárodný filmový festival v Berlíne začal uverejňovať prvé informácie o hlavnej filmovej súťaži. Zasiahne do nej režijný debut herca Ralpha Fiennesa, ale aj tanečný 3D film Wima Wendersa.

Medzi sedmičkou prvých ohlásených súťažných snímok, z ktorých šesť bude mať na Berlinale svetovú premiéru, sú aj režijný debut Ralpha Fiennesa s názvom Coriolanus v britsko-srbskej koprodukcii. Sám stvárnil titulnú rolu v modernej adaptácii menej známej Shakespearovej drámy, ktorá sa síce odohráva v Ríme, ale vznikala v Srbsku. Spoluúčinkujú Gerard Butler, Brian Cox a Vanessa Redgrave, autorom scenára je John Logan (Gladiátor).

pinaNa programe je i nemecko-francúzska tanečná snímka Wima Wendersa s názvom Pina. Účinkuje súbor divadla Tanztheater Wuppertal, na čele so sólistkou Pinou Bausch. Hoci Wenders má skúsenosti s hudobným filmom (Buena Vista Social Club), Pina je jeho prvá snímka, nakrútená v stereoskopickom formáte 3D.

Medzi ďalšími ohlásenými súťažnými snímkami sú aj turecko-nemecký Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Our Grand Despair) režiséra Seyfi Teomana, britsko-izraelský Lipstikka v réžii Jonathana Sagalla či americký nezávislý debut režisérky Victorie Mahoney Yelling To The Sky.

61. medzinárodný filmový festival v Berlíne sa bude konať v dňoch 10. až 20. februára 2011.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.