Ako porodiť a nezblázniť sa (What to Expect When You're Expecting)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

ako porodit 08Sú filmy, ktoré sa majú premietať pred Vianocami alebo v tropických horúčavách. Kino je vtedy miestom, kde oceníte klimatizáciu a mozgové bunky nie sú príliš aktívne, v dokonalom prípade ovplyvnené tehotenskými hormónmi. Vtedy je tá správna chvíľa na dielo Ako porodiť a nezblázniť sa.

Tvorcovia sa opierali i nespochybniteľný fakt: napriek letom do vesmíru stále neexistuje väčší zázrak ako zrodenie dieťaťa. Také drobnosti ako dej, prípadne zápletky veľkoryso prenechali mágií tehotenstva a preto sa príbehy dvojíc začínajú počatím a končia - no hádajte ako. Skutočne sa dá uveriť, že predlohou filmu bola populárna príručka o gravidite, ktorá popisuje kŕčové žily, plačlivosť a podobné rozkoše.
Vo filme sú rozložené do príbehov niekoľkých dvojíc , ktoré sú prepojené voľne ako pás na tehotenských šatách.

ako porodit  01Tak teda poporiadku - otehotnie protivná televízna trénerka Jules so svojim tanečným partnerom Evanom, postteenegerka Rosie sa na kapote auta pozabudne s Marcom. Odborníčku na laktáciu oplodní jej neohrabaný Gary, zatiaľ čo jeho otec jednou ranou urobí svojej mladej partnerke hneď dvojčatá. Fotografka Holly je neplodná a tak sa s Marcom rozhodnú pre adopciu.

Na tak toto je asi celý dej - ženy sú gravidné a prežívajú to, čo ženy v tomto stave prežívajú. Pozrime sa ale na mužov. Tým radím: ak na tento film odprevádzate partnerku, pretože vám za to niečo sľúbila, prepašujte do kinosály minimálne pivo. (Dobrý je aj viacstupňový alkohol, aby ste dosiahli potrebnú mieru otupenia.) Na svoje si neprídete, lebo prítomné ženské hviezdy sú tehotné, alebo pôsobia ako Matka Tereza. (Cameron Diaz má brucho a Jenifer Lopez svätožiaru.)

ako porodit 07Zato dámy poteším: vo filme som narátala minimálne štyri výstavné mužské kúsky. Navyše doženiem aj feministky k slzám dojatia: úloha sexuálneho objektu sa zmenila! Mužská hruď a zadok sú vatou pre nie celkom dynamický dej! Inak mužskí hrdinovia robia to, čo od nich čakáte. Sú vydesení, nemotorní, ale nakoniec použiteľní.

Otázkou hodnotenia podobných filmov je miera vkusu, s ktorou sú urobené. Tak teda - Láska nebeská to nie je. Tehotenský film nedosahuje kvality drahokamu, ktorý určil žánrové pravidlá, ale nevoľno vám nepríde (to je vyhradené hrdinkám na plátne).

Film nič nerieši, v podstate len konštatuje to, čo som napísala na začiatku: zrod života je zázrak. Zvláštne je, že je to naozaj tak, pretože som v kine vydržala a vypustila aj slzu a odchádzala s dobrou náladou.

Takže ak chcete urobiť radosť kamarátke, vezmite ju zo sebou. Partnera nechajte doma a po kine sa prejdite po obchodoch, kde predávajú tie chutné malilinké topánočky pre bábätká. Zážitok bude dokonalý.

    
Ako porodiť a nezblázniť sa (USA 2012)
What to Expect When You're Expecting
110 minút
Scenár: Shauna Cross, Heather Hach. Réžia: Kirk Jones. Kamera: Xavier Pérez Grobet. Strih: Michael Berenbaum. Hudba: Mark Mothersbaugh. Účinkujú: Cameron Diaz,  Jennifer Lopez, Elizabeth Banks, Dennis Quaid, Chris Rock, Cheryl Cole, Anna Kendrick, Brooklyn Decker, Rebel Wilson, Matthew Lintz, Macsen Lintz a ďalší.
Premiéra 21. júna 2012
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.