Chceš sa stať filmovým zvukárom? VŠMU ponúka unikátnu možnosť!

01 Zvukar Viktor Krivosudsky fotograf Ondrej SynakFilmoví zvukári patria na Slovensku medzi najvyťaženejšie filmárske profesie. Nie je ich mnoho a ich práca je ozajstným umením. Okrem záznamu zvuku sa venujú aj jeho tvorbe či práci s hudbou, a keďže film je audio-vizuálne dielo, práve zvukári majú obrovskú zásluhu na vyznení i atmosfére filmu. Pre všetkých, ktorí svoju kariérnu budúcnosť vidia pri filme, otvoril Ateliér zvukovej skladby na Filmovej a televíznej fakulte Vysokej školy múzických umení doplnkové prijímacie pohovory.

Do 2. augusta môžu uchádzači a uchádzačky posielať svoje prihlášky, spoločne s povinnými i nepovinnými domácimi prácami. Na tých ukážu svoju zručnosť a kreativitu. Podľa Viktora 02 Atelier zvukovej skladby studio zdroj FTF VSMUKrivosudského, jedného z pedagógov ateliéru a dvojnásobného držiteľa národnej filmovej ceny Slnko v sieti (za filmy ČiaraAmnestie) je dôležitou vlastnosťou uchádzačov najmä nadšenie. „Najlepším predpokladom pre štúdium je záujem o zvuk, o hudbu a všetko, čo s nimi súvisí. Ja sám som na školu neprichádzal s priamym záujmom o filmový zvuk, jeho čaro som našiel postupne, ako som o ňom zisťoval viac,“ hovorí Krivosudský, ktorý aktuálne pracuje na troch filmových tituloch v medzinárodnej koprodukcii.

Škola je podľa neho výborným zdrojom znalostí pre prax, disponuje skúsenými pedagógmi, ktorí v praxi sami pôsobia, ale aj najnovšími technológiami, ktoré sú v nej využívané. 03 Atelier zvukovej skladby vyucba v terene zdroj FTF VŠMUNovinkou je edukačné centrum 3D priestorovej zvukovej platformy Dolby Atmos, ktoré fakulta zriadila tento rok a vďaka ktorému sa študenti naučia pracovať s technológiou, ktorú využívajú aj najúspešnejšie svetové filmové hity. Uplatniteľnosť absolventov Ateliéru zvukovej skladby nie je ohraničená regionálne a viacerí pôsobia v krajinách naprieč Európou či Severnou Amerikou.

Záujemcovia a záujemkyne o štúdium zvuku nájdu podrobné informácie o prijímacích skúškach na webstránke studuj.vsmu.sk. Uzávierka podávania prihlášok a zasielania domácich prác je 2. augusta, prijímacie pohovory sa uskutočnia v dňoch 26. a 27. augusta 2021.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.