Chceme tvoj film!

FestAnca2021 resizeMedzinárodný festival animácie Fest Anča práve otvoril prihlasovanie filmov na svoj štrnásty ročník. Prijímame prihlášky v kategóriách krátky animovaný film, animovaný videoklip, animovaný film pre deti a študentský film. Fest Anča 2021 sa bude konať v Žiline v Novej Synagóge a na Stanici Záriečie v dňoch 1. 4. júla 2021. Registrácia je otvorená do 31. januára 2021. Akceptujeme len krátke animované filmy a videoklipy vyrobené po 1. januári 2019 a prihlásené s anglickými titulkami.

Prihlasovanie tento rok prebieha cez službu Film Freeway. Proces prihlasovania je bezplatný do 31. decembra 2020. Prihlášky zaregistrované v období medzi 1. januárom a 31. januárom 2021 (tzv. Late Deadline) budú spoplatnené registračným poplatkom 5 eur za film.

Na Fest Anča 2021 bude možné súťažiť o ocenenie Anča Award v nasledujúcich kategóriách:

a) Najlepší krátky animovaný film (1000 €)
b) Najlepší študentský krátky animovaný film (500 €)
c) Najlepší animovaný videoklip (500 €)
d) Najlepší detský krátky animovaný film (500 €)
e) Najlepší slovenský krátky animovaný film (1000 €)

FA212 resizeMedzinárodný festival animácie Fest Anča je jediný slovenský multimediálny festival zameraný na animovaný film primárne pre dospelého diváka. Každoročne sa koná v Novej Synagóge v Žiline a v kultúrnom centre Stanica Žilina-Záriečie. Cieľom festivalu je prezentovať súčasné progresívne animované filmy spolu s tým najlepším z histórie žánru. Festival sa snaží zvyšovať povedomie o animovanom filme ako o plnohodnotnej umeleckej forme a vzdelávať svoje publikum o rôznych podobách animácie. Festival každoročne zahŕňa medzinárodnú súťaž animovaných krátkych filmov a hudobných videí, ale aj tematické a špeciálne fokusované filmové sekcie. Fest Anča ponúka počas štyroch dní prednášky, výstavy, workshopy, premietania pre deti a množstvo ďalších sprievodných podujatí.

Viac: festanca.sk, facebook.com/festanca, twitter.com/festanca

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.