Bažant Kinematograf na Magio pláži ide do finále

Bazant 2014 resizeSúčasťou tohtoročnej sezóny letného kina Bažant Kinematograf je aj stála scéna letného kina na Magio pláži v Bratislave. Premieta od 15. júla a večerné filmové predstavenia sa i tento rok tešia veľkému záujmu divákov. postupne smeruje k svojmu finále. V nedeľu večer Letné kino na Magio pláži odštartuje svoju poslednú programovú sériu a vyvrcholí vo štvrtok 21. augusta vyvrcholí exkluzívnou predpremiérou nového česko-slovenského filmu Miesta, za účasti početnej delegácie tvorcov na čele s režisérom filmu Radimom Špačkom.

Posledný programový blok Letného kina Bažant Kinematograf na Magio pláži otvorí v nedeľu 17. augusta film Postřižiny režiséra Jiřího Menzla, ktorý bude uvedený ako pocta Bohumulovi Hrabalovi pri príležitosti stého výročia jeho narodenia. Českú filmovú klasiku podľa známej Hrabalovej novely na Magio pláži osobne uvedie Magdaléna Vášáryová. Pondelkový večer bude patriť originálnej krimikomédii Sedem psychopatov Martina McDonagha, s hviezdnym obsadením hercov ako Colin Farrell, Woody Harelson, či Christopher Walken. V utorok 19.augusta bude večer na Magio pláži venovaný opäť nemému filmu a po úspešnej projekcii filmu The Artist (24.júla) Miesta 09  1bude uvedený ďalší z úspešných nemých filmov posledného obdobia, španielsko-francúzsky titul Snehulienka: Iný príbeh Pabla Bergera, spoločne s predfilmom, slovenskou animovanou snímkou Sneh ocenenej tohto roku národnou filmovou cenou Slnko v sieti za najlepší animovaný film. Záverečným filmom cyklu Kultové stredy bude filmová adaptácia románu Marguerite Durasovej od v marci zosnulého režiséra Alaina Resnaisa Hirošima, moja láska. Ako predfilm bude uvedený animovaný krátky film Mesiac Ondreja Rudavského.

 

Filmová sezóna na bratislavskej Magio pláži vyvrcholí vo štvrtok 21. augusta slávnostnou premiérou nového česko-slovenského filmu Miesta režiséra Radima Špačka. Pri príležitosti premiéry ho uvedie početná delegácia tvorcov, medzi nimi scenárista filmu Ondřej Štindl, herci Vladimír Polívka, Ján Cina, Robert Nebřenský, Jakub Gogál, Ivan Romančík, Luda Vasylyeva, kameraman Jaromír Kačer, producent Vratislav Šlajer a ďalší. Miesta sú druhou časťou plánovanej trilógie, mapujúcej vybrané obdobia česko-slovenskej minulosti. Prvým filmom bol titul Pouta, ktorý bol v roku 2010 ocenený piatimi cenami Český lev, vrátane leva za najlepší film. Dej filmu Miesta sa odohráva v 90. rokoch a rozpráva príbeh Adama a Mareka, devätnásťročných mladíkov, ktorí nudí rodné mesto a zároveň nevedia, čo očakávať od života. Do života im však vstúpi dcéra miestneho prominenta Anna a prinesie so sebou tajomstvo, napätie a túžbu. Film vstúpi do slovenských kín 11. septembra 2014, distribútorom je spoločnosť BARRACUDA MOVIE.

 

Miesta 09  2Projekcie v Letných kinách Bažant Kinematograf na Magio pláži zabezpečuje špeciálne upravené auto IVECO Daily, prerobené na profesionálnu kino a videoprojekciu. Technicky a výtvarne obe do podoby jedinečných kinozariadení premenili výtvarník Fero Lipták a javiskový technológ Peter Kostroň. Digitalizáciu Kinematografu podporil v roku 2013 Audiovizuálny fond. Rovnako ako všetky projekcie Bažant Kinematografu v slovenských mestách, aj tie na Magio pláži sú pre divákov bez vyberania vstupného. Začína sa krátko po zotmení, okolo 21:00. Nepremieta sa za mimoriadne nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra. Príjemné prostredie a zázemie Magio pláže ponúka pre divákov sedenie na lehátkach, laviciach, za depozit je možnosť zapožičať si deku. Možnosť občerstviť sa v plážových baroch je až do polnoci.

Viac: www.kinematograf.sk | www.magioplaz.sk .

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.