Filmom roka podľa losangeleských kritikov je The Social Network

The_Social_Network_resizeVplyvná americká Asociácia losangeleských filmových kritikov v nedeľu (12.12.2010) vybrala film The Social Network o sociálnej sieti Facebook za najlepší film roka. Najlepším hercom je podľa kritikov Colin Firth, ktorý vo filme The King´s Speech ztvárnil kráľa Juraja VI.
V ženskej kategórii znalci ocenili Juhokórejčanku Kim Hje-ja za výkon v juhokórejskom filme Mother.

Cenu za réžiu rozdelili kritici medzi Davida Finchera za The Social Network a Oliviera Assayasa za film Carlos o venezuelskom teroristovi. Hlavnú úlohu v ňom stvárňuje Édgar Ramírez, ktorého kritici zaradili v kategórii hercov na druhé miesto. Film Carlos je oceňovaný aj za kameru a v kategórii najlepší zahraniční film je tiež na najvyššom mieste.

Newyorskí kritici majú svojich favoritov zverejniť dnes (14.12.) Názor losangeleských kritikov je však považovaný za kľúčový pre výber Americkej filmovej akadémie. Tá svoje nominácie zverejní 25. januára 2011. Už dlhší čas sú hlavnými favoritmi snímky The Social Network a The King´s Speech.

Ceny losangelských kritikov sa udelia 15. januára v Los Angeles. Herec a režisér Paul Mazursky bude ocenený za celoživotné dielo.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.