Zmena umeleckého riaditeľa MFF Bratislava

Medzinárodný filmový festival Bratislava v roku 2010 úspešne dokončil 12. ročník festivalu a pokračuje v stratégii zmien, ktoré naštartoval v roku 2009.

V uplynulých dvoch festivalových rokoch sme s cieľom zvýšiť spokojnosť našich divákov a dostupnosť festivalu zrealizovali viacero prvkov našej novej koncepcie rozvoja MFF Bratislava. V roku 2009 festival k tradičným sálam v multiplexe pridal kino Mladosť v centre Bratislavy a v roku 2010 bol najvýznamnejšou zmenou posun termínu festivalu o takmer celý mesiac skôr, na začiatok novembra. S veľkým očakávaním sme sledovali návštevnosť festivalu a takmer 25 000 divákov v roku 2010 nás presvedčilo, že sme sa rozhodli správne. Ďalšou novinkou bolo rozšírenie festivalových kín ešte ďalej do mesta. K štyrom kinosálam multiplexu sme pridali po druhýkrát kino Mladosť a v premiére kinosálu VŠMU a sálu v SNG – pozitívne reakcie divákov nám opäť potvrdili, že ísť za svojim divákom sa oplatí.

Po bilancovaní výsledkov a cieľov, ktoré si MFF Bratislava, ako jedno z najvýznamnejších kultúrnych podujatí Slovenska kladie za dôležité, a po viacerých diskusiách ohľadom ďalšieho formovania festivalového projektu, sa vedenie rozhodlo pre zmenu na pozícii umeleckého riaditeľa, pána Matthieua Darrasa, ktorý ukončil svoju spoluprácu s festivalom k dnešnému dňu (13.12.2010).

Našim cieľom je vytvoriť programový tím zložený z medzinárodných aj domácich profesionálov a zapojiť nové talenty do tvorivého procesu kreovania festivalu. MFF Bratislava bude pri tvorbe programu s väčším dôrazom reagovať na špecifiká slovenského diváka a tiež prostredia, v ktorom už 12 rokov prináša kvalitné filmy a vytvára každoročne jedinečnú festivalovú atmosféru.

Matthieu Darras počas dvoch rokov pôsobenia na pozícii umeleckého riaditeľa Medzinárodného filmového festivalu Bratislava presadil viacero prvkov, ktoré posunuli festival bližšie k štandardom renomovaných festivalov v Európe a vdýchol festivalu „artovejší“ charakter. Opierajúc sa o bohaté skúsenosti z medzinárodných festivalov a sieť spolupracovníkov, pripravoval program festivalu s dôrazom na jeho kvalitu a s cieľom priniesť najnovšie filmové projekty k slovenskému divákovi. Jeho prínos je čitateľný aj v orientácii na spoluprácu s viacerými európskymi festivalmi. Za jeho prácu mu vedenie festivalu vyslovuje svoje úprimné poďakovanie a praje mnoho výnimočných filmových projektov a úspešnú realizáciu umeleckých ambícií.

Medzinárodný filmový festival Bratislava má aj naďalej ambíciu pokračovať vo svojej tradícii obohacovania spoločenského života Bratislavy a Slovenska o kvalitnú filmovú kultúru prezentovaním najkvalitnejších diel súčasnej svetovej kinematografie. Slovenskému publiku chce poskytovať priestor pre nezabudnuteľné umelecké zážitky a inšpiratívne stretnutia v príjemnej festivalovej atmosfére.

Viac informácií: www.iffbratislava.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.