Blažine lekcie (Bulharsko / Nemecko, 2023)

Urocite na BlagaUrocite na Blaga
Dráma, 114 minút
Réžia: Stefan Komandarev. Scenár: Simeon Vencislavov, Stefan Komandarev. Kamera: Vesselin Hristov. Strih: Nina Altaparmakova. Hrajú: Eli Skorčeva, Ivan Barnev, Stefan Denoljubov, Ivajlo Christov
Slovenská premiéra: 8. február 2024
70-ročná Blaga, nedávno ovdovená učiteľka na dôchodku, sa stane obeťou telefonického podvodu. Je okradnutá o celoživotné úspory a nemá peniaze na hrob svojho zosnulého manžela. Život sa jej obráti hore nohami, keď si uvedomí, že neexistuje spôsob, ako získať svoje peniaze späť, až kým nedostane lákavú, no podozrivú ponuku na prácu. Vezme veci do vlastných rúk i za cenu toho, že by mohla prísť o svoju najcennejšiu vlastnosť: pevné morálne zásady. Stephan Komandarev vo svojich posledných dielach systematicky kritizuje neblahú sociálnu situáciu v postkomunistickom Bulharsku. V sugestívnej dráme s bravúrnym hereckým výkonom Eli Skorčevy v úlohe Blagy sa tentoraz zameral na generáciu seniorov. Zraniteľnú skupinu, ktorej politici tak často v prejavoch sľubujú právo na dôstojný život, hoci realita nemôže byť od sľubov vzdialenejšia.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.