Maliar jej tela (Francúzsko, 2023)

Bonnard Pierre et MartheBonnard, Pierre et Marthe
Historický / Životopisný / Romantický, 122 minút
Réžia: Martin Provost. Scenár: Martin Provost. Kamera: Guillaume Schiffman. Hrajú: Cécile de France, Stacy Martin, Vincent Macaigne, Anouk Grinberg, Grégoire Leprince-Ringuet, André Marcon, Jean-Christophe Brétigniere
Slovenská premiéra: 25. január 2024
Keď francúzsky maliar Pierre Bonnard stretol Marthu de Méligny, netušil, že táto samozvaná aristokratka sa stane inšpiráciou a zmyslom jeho života a tvorby. Od prvej chvíle bola viac než len múzou a tvorila stredobod viac než tretiny jeho diel. V roku 1912 sa Pierre a Martha usadili v dome v Normandii, kde bol ich susedom slávny impresionistický maliar Claude Monet. Okolitá očarujúca krajina a jej atmosféra inšpirovali Bonnarda k namaľovaniu niektorých z jeho najlepších obrazov vrátane mnohých aktov s Martou. Jeho vrcholné plátna mu vyniesli označenia “maliar šťastia”, “majster intimity” a “posledný z impresionistov”. Pierre a Martha spolu dosiahli umelecké naplnenie vďaka pestrej láske odlišnej od štandardov svojej doby, láske preniknutej veľkým tajomstvom.
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.