Galerie Boha (Švédsko, 2023)

Vernissage hos GudVernissage hos Gud
Dobrodružný / Komédia / Fantasy, 93 minút
Réžia: Filip Aladdin, Ossian Melin. Scenár: Filip Aladdin, Ossian Melin. Kamera: Filip Aladdin. Strih: Ossian Melin. Hudba: Aron McFaul. Hrajú: Magnus Krepper, Isabelle Grill, Lisa Lindgren, Victoria Dyrstad, Lars Melin, Kim Lantz, Bo Melin, Hans Neumayer
Slovenská premiéra: 25. január 2024
Balónový pes Jeffa Koonsa sa v tomto satirickom, hravom a absurdnom filme, v ktorom umenie prechádza existenciálnou krízou, mení na dokonalú zbraň. Dva týždne pred absolventskou výstavou umeleckej školy nastupuje do funkcie nový riaditeľ Jack von Rosen. Počas prezentácie prednesie svoje myšlienky o finančnej stránke umenia a ukáže sa, že tajne zastupuje prastarú spoločnosť, ktorá chce umenie skomercionalizovať. Medzitým je Irma, jedna zo študentiek, poverená Bohom, aby vytvorila dokonalé umelecké dielo, a tak sa stáva tŕňom v oku riaditeľa Jacka a jeho spoločnosti. Debutujúci režiséri z kolektívu KonstAB však nenechajú Irmu v jej boji osamotenú a pošlú jej na pomoc dvoch učiteľov a významného dánskeho dadaistu.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.