Tieňohra (Česko, 2022)

StínohraStínohra
Thriller / Dráma / Krimi, 103 minút
Réžia: Peter Bebjak. Scenár: Vendula Bradáčová. Kamera: Martin Žiaran. Strih: Marek Kráľovský. Hudba: Juraj Dobrakov, Avishai Cohen. Hrajú: Milan Ondrík, Hynek Čermák, Leona Skleničková, Vladimír Javorský, Kristýna Frejová, Jan Jankovský, Dominika Morávková-Zeleníková a ďalší
Slovenská premiéra: 7. apríla 2022
Hlavným hrdinom príbehu je Jan Kavka (Milan Ondrík). Štyridsaťročný záchranár z malého mesta práve opustil manželku Evu (Dominika Morávková-Zeleníková). V okamihu rozchodu sa Eva stane tragickou obeťou zločinu. Z Jána je vdovec, ktorý žije s vedomím, že ženinu smrť nepriamo zavinil a neprišiel jej v kritickej chvíli na pomoc. Útočisko pred neodbytným pocitom viny nachádza vďaka kamarátovi Michalovi (Hynek Čermák) v miestnom boxerskom klube. Spriatelí sa s Michalovou zverenkyňou Gretou (Leona Skleničková), ktorej telocvičňa nahrádza nepoznanú rodinu. Vyšetrovateľ Dvořák (Vladimír Javorský), ktorý má prípad smrti Evy Kavkovej na starosti, naráža na množstvo podivných okolností. Ukazuje sa, že páchateľ, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský), je informátorom pod ochranou vyšetrovateľky z protidrogovej centrály Mudrovej (Kristýna Frejová). Jan chce veriť v spravodlivosť aj v to, že sa dokáže s pomocou svojich priateľov vrátiť do všedného života. Ale obava z toho, že by vrah nakoniec mohol uniknúť trestu, ho privedie k rozhodnutiu vydať sa na vlastnú cestu odplaty za nečakaných okolností a s neistým výsledkom. Nájde okrem pomsty aj stále nenájdené odpustenie sebe samému?
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.