Najhorší človek na svete (Nórsko, 2021)

Najhorší človek na sveteVerdens verste menneske
Dráma / Komédia / Romantický, 129 minút
Réžia: Joachim Trier. Scenár: Eskil Vogt, Joachim Trier. Kamera: Kasper Tuxen. Strih: Olivier Bugge Coutté. Hudba: Ola Fløttum. Hrajú: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum, Maria Grazia Di Meo, Hans Olav Brenner, Deniz Kaya, Vidar Sandem, Olav Stubberud, Gisle Tveito, Sofia Schandy Bloch, Helene Bjørnebye, Rebekka Jynge, Anna Dworak, Marianne Krogh, Thea Stabell, Torgny Amdam, Savannah Marie Schei, Lasse Gretland, Eia Skjønsberg, Karen Røise Kielland, Tom Espen Pedersen, Jonas Lund, Siri Forberg, Karla Nitteberg Aspelin, Tumi Løvik Jakobson, August Wilhelm Méd Brenner, Pål Anders Nordvi, Mia McGovern Zaini, Silje Storstein a ďalší
Slovenská premiéra: 7. apríla 2022
Čoskoro tridsaťročná Julie stále hľadá svoje miesto vo svete a experimentuje, zatiaľ čo jej starší priateľ Aksel by sa rád usadil a začal novú životnú etapu. Veci sa skomplikujú, keď zvedavá Julia prenikne na večierok, na ktorom stretne mladého a okúzľujúceho Eivinda… Film na pomedzí drámy a komédie rozpráva vtipne, pravdivo a s citom o vzťahoch a živote v čase, keď môžeme mať takmer nekonečné možnosti, a napriek tomu si pripadať ako najhorší človek na svete. Za hlavnú úlohu v diváckom hite tohtoročného festivalu v Cannes si Renate Reinsve odniesla cenu pre Najlepšiu herečku a snímka bola nominovaná na Oscara za najlepší pôvodný scenár a zahraničný film.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.