Get on Up - Príbeh Jamesa Browna (USA 2014)

get-on-up-james-brown resizeGet on Up - Príbeh Jamesa Browna (USA 2014)
Get on Up
139 minút.
Scenár: Jez Butterworth, John-Henry Butterworth, Steven Baigelma. Réžia: Tate Taylor. Kamera: Stephen Goldblatt. Strih: Michael McCusker. Hudba: Thomas Newman. Účinkujú: Chadwick Boseman, Nelsan Ellis, Viola Davis, Aunjanue Ellis, Taraji P. Henson, Craig Robinson, Octavia Spencer, Jill Scott, Tika Sumpter, Dan Aykroyd a ďalší.
Slovenská premiéra 13. novembra 2014
Americký režisér Tate Taylor, nominovaný za vlaňajší film The Help na britskú cenu BAFTA (a nie na Oscara, ako tvrdí slovenský ditributér), nakrútil v rodnom Mississippi s rozpočtom 30 miliónov dolárov film o živote soulového a funkového skladateľa, interpreta a producenta Jamesa Browna (1933 – 2006). Spoluproducentom bol Mick Jagger, herci Dan Aykroyd a Aunjanue Ellis s Brownom kedysi spolupracovali. Browna v rôznom veku hrajú Jamarion, Jordan Scott a Chadwick Boseman, Little Richarda stvárnil Brandon Mychal Smith, Micka Jaggera Nick Eversman a prezidenta Lyndona B. Johnsona Charles R. Rooney. Americkí diváci sú s filmom spokojní a americkí recenzenti ešte viac.
Foto: Barracuda Movie

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.