Jimmyho tančiareň (Veľká Británia-Írsko-Francúzsko 2014)

jimmyho tanciaren 04 resizeJimmyho tančiareň (Veľká Británia-Írsko-Francúzsko 2014)
Jimmy's Hall
109 minút.
Scenár: Paul Laverty. Réžia: Ken Loach. Kamera: Robbie Ryan. Strih: Jonathan Morris. Hudba: George Fenton. Účinkujú: Barry Ward, Simone Kirby, Andrew Scott, Jim Norton, Brían F. O'Byrne, Francis Magee, Karl Geary, Conor McDermottroe, Rebecca O'Mara a ďalší.
Slovenská premiéra 13. novembra 2014
Desať rokov po potlačení občianskej vojny v Írsku sa v roku 1932 z Ameriky domov vracia Jimmy Gralton, aby pomohol matke na rodnej farme. Pred vojnou zriadil v obci tanečnú sálu, ktorá neslúžila len na zábavy, ale aj na kultúru, šport a diskusie. Jej voľnomyšlienkárska reputácia upútala pozornosť vlády a cirkvi, čo prinútilo Jimmyho utiecť. Po návrate sa rozhodne všetkým navzdory tančiareň znovu otvoriť. Film podľa divadelnej hry Donala O'Kellyho režíroval britský klasik Ken Loach, známy svojimi ľavicovými názormi. Naše kiná vlani uvádzali jeho predchádzajúci film – komédiu o veľkej lúpeži whisky Anjelsky podiel.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.