8 ½ (Taliansko-Francúzsko 1963)

otto e mezzo 1391734358742 resize8 ½ (Taliansko-Francúzsko 1963)
Otto e mezzo
139 minút.
Scenár: Ennio Flaiano, Tullio Pinelli, Federico Fellini, Brunello Rondi. Réžia: Federico Fellini. Kamera: Gianni Di Venanzo. Strih: Leo Cattozzo. Hudba: Nino Rota. Účinkujú: Marcello Mastroianni, Claudia Cardinale, Anouk Aimée, Sandra Milo, Rossella Falk, Annibale Ninchi, Barbara Steele, Polidor, Madeleine Lebeau, Gideon Bachman, Guido Alberti, Caterina Boratto a ďalší.
Slovenská premiéra 9. októbra 2014
Dvadsiaty ročník Projektu 100 vracia do našich kín vrcholné, dvomi Oscarmi ocenené dielo Federica Felliniho z roku 1963 v zreštauruovanej podobe. Otto e mezzo je hlboko osobná spoveď umelca o pochybnostiach, neistotách, fóbiách a slabostiach, ktoré sprevádzajú tvorbu. Marcello Mastroianni hrá slávneho filmára Guida Anselmiho, ktorý – spútaný slávou a úspechom predchádzajúcich diel – má nakrúcať nový film, ale utápa sa v tvorivej, citovej a vzťahovej kríze. Namiesto práce uniká do spomienok, do snov a predstáv. Ale – nie je vari práve toto práca filmára?
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.