Komorník (USA 2013)

Komornik-posterThe Butler
132 minút
Scenár: Danny Strong, Wil Haygood. Réžia: Lee Daniels. Kamera: Andrew Dunn. Strih: Joe Klotz, Brian A. Kates. Hudba: Rodrigo Leão. Hrajú: Forest Whitaker, Oprah Winfreyová, John Cusack, Jane Fondová, Cuba Gooding Jr., Terrence Howard, Lenny Kravitz, James Marsden, Vanessa Redgraveová, Alan Rickman, Robin Williams, Liev Schreiber, Mariah Careyová, Minka Kellyová a ďalší.
Premiéra: 9. január 2014
Príbeh Cecila Gainesa (Forest Whitaker), ktorý pracoval ako komorník v Bielom dome a obsluhoval sedem prezidentov medzi rokmi 1952 až 1986. Počas tohto obdobia v Bielom dome bol pri tom, keď sa tvorili dejiny USA, od vojny vo Vietname a hnutia za občianske práva až po atentát na Martina Luthera Kinga a Johna F. Kennedyho. Okrem toho, že zastával práva afroamerických zamestnancov Bieleho domu, bojoval celé roky svoj súkromný boj aj na rodinnom fronte – musel znovu hľadať cestu k odcudzenej manželke i k svojmu synovi, ktorý odmietal otcovu „pracovnú“ profesiu.
FOTO: MAGIC BOX SLOVAKIA

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.